Explicaţiile Wizz Air, după ce o aeronavă în care se aflau mai mulţi pasageri români ar fi luat foc pe aeroportul din Debreţin

de WTA.ro
Reprezentanţii Wizz Air au explicat că evacuarea pasagerilor a fost făcută în timpul operaţiunii de degivrare, după ce serviciul de handling de la sol şi pompierii locali au raportat un posibil început de incendiu în spatele aeronavei.
 S-a dovedit însă că nu a existat un incendiu, dar luminile din partea din spate, din dreptul logoului, şi vaporii lichidului de degivrare ar fi putut crea senzaţia de fum. Reprezentanţii companiei anunţă că zborul a fost reprogramat, iar pasagerilor li se vor asigura cazare şi hrană.
 „Aeronava programată să efectueze zborul Wizz Air W6 7867 de la Debrecen la Paris Beauvais din 4 ianuarie 2020, a trebuit să fie evacuată în timpul operaţiunii de degivrare obligatorie anterioară zborului de pe aeroportul din Debrecen.
 Serviciul de handling de la sol şi pompierii locali au raportat un posibil început de incendiu în spatele aeronavei. Echipajul a iniţiat procedurile standard şi a evacuat în siguranţă aeronava prin intermediul toboganelor frontale. Toţi pasagerii au părăsit aeronava în siguranţă.
 Aeronava a fost inspectată de serviciul de pompieri al aeroportului şi de echipele tehnice, care au confirmat că nu a existat un incendiu, dar luminile din partea din spate, din dreptul logoului, şi vaporii lichidului de degivrare ar fi putut crea senzaţia de fum. Pasagerilor zborului li se asigură cazare şi mese întrucât zborul respectiv şi cel de întoarcere – Beauvais-Debrecen – vor fi reprogramate mâine dimineaţă (5 ianuarie).
Echipajul a îndeplinit toate operaţiunile cu profesionalism şi conform procedurilor, evacuând aeronava.  Wizz Air îşi cere scuze pentru orice incoveniente cauzate, însă siguranţa pasagerilor, a echipajului şi a aeronavelor rămâne prioritatea noastră principală”, anunţă reprezentaţii Wizz Air, potrivit news.ro.
Ştirea iniţială
Pasagerii cursei Wizz-Air Debrecen – Paris au fost debarcaţi pe tobogane pe uşa din faţă a avionului după ce un incendiu a izbucnit la bordul avionului la decolare. Pasagerii au fost duşi în terminalul aeroportului. 
Focul ar fi izbucnit la coada avionului AIRBUS A320, la generatorul APU (AUXILIAR POWER UNIT), potrivit vasiledale.ro   
Zeci de pasageri din Satu Mare şi Maramureş se aflau în aeronavă. 

Cele mai citite articole

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa