Exportul de buștean, interzis timp de 10 ani. Doina Pană: Realitatea este una singură

de WTA.ro

Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege prin care se interzice, începând cu data de 1 ianuarie 2021, pe o perioadă de 10 ani, exportul de buştean în spaţiul extracomunitar.

Cele mai citite articole

”Indiferent cât pot să mintă și să defăimeze unii, realitatea este una singură. Toate măsurile privind stoparea jafului din pădurile României poartă semnătura PSD: Radarul Pădurilor, Sistemul 112 pentru transport de lemn, noul Cod silvic, noua Lege a contravențiilor silvice, acordul cu STS pentru dezvoltarea SUMAL, Radar, Inspectorul pădurilor, sistem GPS pt transport de lemn. Pentru toate acestea există dovezi versus minciunile celor de rea credință. Pe scurt: niciun alt partid n-a luat nicio măsură pentru protecția pădurilor, doar PSD! Și chiar dacă, datorită măsurilor sus menționate, România mai mult importă decât exportă buștean, astăzi, în Parlament, încă o inițiativă marca PSD: interzicerea exportului de buștean pentru 10 ani!”, a postat pe Facebook deputatul PSD Doina Pană.

Potrivit noii legi, ”se interzice exportul de buştean, cu sau fără coajă, sau lemn rotund, pentru o perioadă de 10 ani, în spaţiul extracomunitar începând cu data de 1 ianuarie 2021. Nerespectarea interdicţiei de export a masei lemnoase se pedepseşte cu închisoare de la un an la 3 ani sau cu amendă în cuantum de 100.000 lei”.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa