FAKE NEWS cu substanțe toxice la Piatra-Neamț. Primăria și Salubritas dezmint informația

de WTA.ro

În această seară un mesaj transmis pe rețelele online a creat panică în Piatra-Neamț. Mesajul, dovedit a fi fake news, suna așa: „Să vă închideți geamurile, se stropește afară cu ceva de sus, la ora 23. S-a trimis un comunicat. Mai anunță pe cine poți.”

Autoritățile locale au infirmat imediat această informație.

„SC Salubritas este singura societate care face dezinfectie pe raza Municipiului Piatra Neamt. Informatiile sa va inchideti geamurile ca urmeaza dezinfectie la ora 23 sunt eronate, si au rolul de a agita spiritele. Dezinfectia facuta de noi se face aerob, la nivelul solului, iar substanta nu este toxica pentru organism. Bineinteles, ar fi trebuit sa avem asa ceva in dotare (n.r. elicopter) pentru a va inchide balcoanele, dar nu e cazul. Multumesc!”, a declarat Cristian Sauciuc, directorul SC Salubritas SA.

Cele mai citite articole

Informația a fost demontată si de primarul Dragoș Chitic:

„Este o informație falsă , pe care o dezmint și vă rog sa nu o promovați. Primăria face în această perioadă dezinfecția spațiilor publice din oraș prin Salubritas, etapizat , prin pulverizare de dezinfectant de la nivelul solului, fară să afectăm populația sau imobilele, cu substanțe certificate și agreate de DSP. Acțiunea programată astăzi s-a încheiat iar pentru mâine este programată zona Fermelor și 1 Mai, după care oprim acțiunea, 3-4 zile, să traversăm episodul anunțat de răcire a vremii și precipitații mixte.
Atrag atenția că distribuirea de informatii false este considerată infracțiune și se pedepsește cu închisoare. Informați-vă doar din surse oficiale! Sănătate tuturor! ”

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa