Fără tiruri cu lemne pe drumurile turistice din Caraș-Severin! Cel puțin la final de săptămână!

de WTA.ro

modelmic

Autovehicule cu tonaj mai mare de 7,5 tone, în special mașinile încărcate cu material lemnos, nu vor mai putea circula la final de săptămână o serie de drumuri care duc spre destinații turistice. Asta, în cazul în care un proiect inițiat de președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, va fi aprobat de consilierii județeni. Pentru moment, proiectul a fost publicat pe site-ul forului județean, iar persoanele interesate pot veni cu propuneri sau sugestii pe marginea subiectului.

Sectoarele de drum  vizate sunt: Potoc – Cheile Nerei; Moldova Veche – Moldova Nouă – Ştinăpari – Sasca Montană – Slatina Nera – Mocoviște – Ciuchici; Gornea – Sicheviţa – Gârnic – Moldoviţa; Bozovici – Dalboşeţ – Şopotu Nou – Cărbunari; Oraviţa – Ciclova Motană – Socolari – Potoc – Petrilova – Naidăş – Zlatiţa – Câmpia – Socol; Prilipeţ – Eftimie Murgu; Reşiţa – Cuptoare – Gârâna – Brebu Nou – Slatina Timiş; Reşiţa – Anina; Văliug – Crivaia – Vila Klaus; Prislop – Semenic, Bocşa – Ocna de Fier – intersecție DJ 586 A; drumul judeţean din zona Dognecea; Caransebeş – Zervești – Turnu Ruieni – Borlova – Muntele Mic; Zăvoi – Măru – Poiana Mărului.

Impunem aceste restricții de circulație în vederea fluidizării traficului la sfârșit de săptămână, ca urmare a faptului că apreciem o creștere a numărului de conducători auto spre zonele turistice ale județului Caraș-Severin, având în vedere că transportul masei lemnoase cu vehicule având masa mai mare de 7,5 tone este principalul factor care cauzează congestionări ale traficului”, se arată în proiect.

Propunerea este ca mașinile de mare tonaj să fie restricționate pe aceste sectoare de drum de vineri, de la ora 15:00 până luni, la ora 06:00.

Cele mai citite articole

Exceptate de la această restricție ar fi diverse vehicule precum cele  deținute de MAI, de serviciile publice de ambulanță, de serviciile publice comunitare pentru situații de urgență, vehicule pentru transport persoane, animale și produse perisabile, vehicule care participă la intervenții în caz de fenomene naturale, transporturi funerare, etc.

Persoanele interesate pot depune în scris propuneri, sugestii și opinii cu valoare de recomandare privind proiectul la sediul Consiliului Județean, etajul IV, camera 407, până pe data de 17 ianuarie.

De menționat că reprezentanții Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat a județului Caraș-Severin au solicitat și obținut deja avizul Serviciului Rutier al IPJ Caraș-Severin pentru restricționarea autovehiculelor cu o masă mai mare de 7,5 tone pe sectoarele de drum menționate.

foto: activenews.ro

 

Karina TINCUL

Cele mai citite articole