Femeie din Gârceni, infectată cu coronavirus, bagă în spital 9 dependenți de dializă

de WTA.ro

Femeie din Gârceni, infectată cu coronavirus, bagă în spital 9 dependenți de dializă.

Localitatea Racoviță din comuna Gârceni are deja trei persoane infectate cu coronavirus. Peste 20 de săteni au fost testați în urmă cu câteva zile, dar rezultatele nu au sosit nici acum. Între timp continuă să apară tot mai mulți contacți ai șefei cultului religios.

Riscul de focar de COVID-19 a apărut în satul Racoviță, comuna Gârceni, după ce oamenii de aici s-au adunat într-o casă privată, unde au participat la o întrunire ilegală de rugăciune. La respectiva clădire, au făcut lucrări de construcție mai mulți muncitori din Suceava, iar aceștia au venit în județul Vaslui dintr-un focar. De altfel, pastorul cultului religios din Suceava a decedat din cauza coronavirusului. Prima dată s-a îmbolnavit o femeie în vârstă de 40 de ani. Aceasta a ajuns la spital cu probleme respiratorii, dar le-a ascuns medicilor adevărul. Ea se află în stare critică la Terapie Intensivă la Spitalul Bârlad.

Șefa cultului religios din comuna Gârceni, satul Racoviță s-a îmbolnăvit și ea de coronavirus, dar și un minor de 15 ani. Inconștiența de care a dat dovadă șefa cultului religios din comuna Gârceni, ar putea avea consecințe dintre cele mai grave. Femeia, dependentă de dializă, a mers la Centrul medical din Vaslui și le-a ascuns cadrelor medicale de aici adevărul. A completat de două ori declarația pe propria răspundere când s-a prezentat la Centrul de dializă. A pus in pericol atât personalul medical, dar și pe restul bolnavilor dependenți de dializă. Nouă pacienți au intrat în contact cu inconștienta de la Gârceni. Aceștia au vârste cuprinse între 30 și 60 de ani.

Din cauza femeii au ajuns direct la Spitalul Bârlad, acolo unde sunt tratate persoanele infectate cu coronavirus. Unitatea sanitară bârlădeană este singurul spital suport pentru bolnavii COVID, care deține și paturi pentru dializați. De asemenea, toți membrii familiilor celor nouă pacienți dependenți de dializă, au fost băgați în izolare.

Cele mai citite articole

Și în satul Racoviță din Gârceni, pe lângă familiile celor două paciente, toţi membrii cultului religios, în total 40 de persoane, sunt izolaţi la domiciliu. Aceeaşi măsură a fost dispusă şi cazul viceprimarului comunei, dar şi a celor doi poliţişti din comună.

Coronavirusul poate fi fatal pentru bolnavii cu boli cronice

Medicii susțin că pacienții cu boli cronice – precum cei cu insuficiență renală, dependenți de dializă, dar și cei cu cancer, diabet, boli cardiovasculare, boli rare etc. – sunt cei mai expuși la a dezvolta forme grave ale bolii și la deces, în cazul în care se infectează cu coronavirus. Cele mai multe decese provocate de coronavirus în alte țări s-au înregistrat la bolnavi cronici, iar în țara noastră, majoritatea deceselor de până acum sunt la bolnavi cronici.

La nivelul județului Vaslui sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică Vaslui: 2203 persoane aflate în izolare la domiciliu, iar în carantină instituționalizată 623 de persoane. De asemenea, au fost confirmate 17 cazuri cu noul coronavirus.

Cristina Rădulescu

Articolul Femeie din Gârceni, infectată cu coronavirus, bagă în spital 9 dependenți de dializă apare prima dată în JurnaldeBarlad.ro – Stiri din Barlad – Ziar Online.


Femeie din Gârceni, infectată cu coronavirus, bagă în spital 9 dependenți de dializă was first posted on aprilie 8, 2020 at 6:15 pm.
©2020 "JurnaldeBarlad.ro – Stiri din Barlad – Ziar Online". Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at preot.munteanu@gmail.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa