Finanţare de 47 de milioane de euro pentru modernizarea şi extinderea Spitalului Județean Tulcea 

de WTA.ro

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional a publicat astăzi Ghidul Solicitantului pentru finanţarea proiectului „Reabilitarea / modernizarea / extinderea / dotarea  Spitalului Județean de Urgenţă Tulcea”. Apelul are o valoare de 46.642.857 euro, bani alocaţi prin Instrumentul financiar ITI Delta Dunării.

Proiectul realizat de Consiliul Judeţean Tulcea vizează o sumă de investiţii care, pe lângă modernizare şi extindere, presupune inclusiv dotarea cu aparatură medicală de ultimă generaţie a secţiilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea.

„ Faptul că am reuşit să obţinem acestă finanţare record pentru modernizarea, extinderea şi dotarea SJU Tulcea este un succes al echipei ADI ITI Delta Dunării.Nu a fost un parcurs uşor până la aprobarea acestui proiect dar avem satisfacţia unui lucru bine făcut”, a declarat Ilie Petre, preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării. 

Ce vizează investiţiile:

-Extinderea Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea cu un nou corp de clădire în partea de nord-vest a spitalului

Cele mai citite articole

-Noul corp de clădire va găzdui un nou bloc operator cu şase săli de operaţie proiectate şi dotate după ultimele standarde, secția ATI, blocul de naşteri, Blocul de sterilizare și secția de nou născuți

-De asemenea, în acest corp se vor amenaja serviciul de internare de zi, explorările funcţionale, secţia de hemodializă

-Reabilitarea şi modernizarea clădirii Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea- prin reabilitare termică, consolidare, modernizarea din punct de vedere funcţional şi al instalatiilor şi extinderea acestuia cu o scară nouă de evacuare

-Dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea cu aparatură medicală de ultimă generaţie pe toate secţiile spitalului

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa