Flori care semnifică dragostea

de WTA.ro

Persoana iubită trebuie să se simtă răsfățată și apreciată zilnic, iar cel mai la îndemână cadou este o floare. Florile sunt cele mai potrivite pentru a transmite emoțiile și sentimentele sincere, dovedindu-se științific că acestea au puterea de a schimba starea de spirit a unei persoane.

Indiferent că ești sau nu o persoană romantică, ne-am gândit să ți-ar prinde bine cateva sfaturi în materie de flori pentru persoana pe care o iubești. Dintre toate florile din lume există câteva mai deosebite care exprimă doar iubire și afecțiune.

Trandafirii

Trandafirii sunt un simbol universal al iubirii, devenind și o tradiție în acest sens. După cum ai observat, nu există femeie căruia să nu-I placă aceste flori elegante ce au un parfum delicat. Cromatica trandafirilor este variată, iar fiecare culoare are rolul de a transmite un mesaj. Trandafirul roșu este cel mai reprezentativ pentru dragostea absolută și simbolizează pasiune prin nuanța sa aprinsă.Trandafirul roz semnifică prețuirea, iar cei mov dragostea la prima vedere. Prin popor circulă tradiția conform căreia trandafirul galben semnifica gelozia, însă adevărata lui menire este aceea de a-I arăta persoanei iubite cât de norocos te simți, având-o prin preajmă.

 Printre cuplurile aflate la început de drum a devenit o obișnuință oferirea unui trandafir zilnic, dar  dacă relația ta a trecut de mult de început, îți poți surprinde persoana iubită cu un buchet compus din cel puțin 5 trandafiri.

Lalelele

Cele mai citite articole

Lalele sunt flori ce au o istorie interesantă. Aceste au devenit un simbol al dragostei adevărate, încă din epoca victoriană, atunci când declarațiile de dragoste veneau însoțite de un buchet plin de lalele roșii. Lalele roșii semnifică iubirea perfectă, dragostea nemuritoare ce nu cunoaște limite, așa că cel mai bun mod pentru a-ți transmite sentimentele este prin intermediul acestor flori.

Orhideele

Orhideea este o floare cu adevărat specială și are o mulțime de semnificații. Supranumită și ”floarea seducției”, acestea reprezintă un cadou perfect pentru fiecare femeie. Tradiția populară spune că orhideea simbolizează dragostea aflată la început și atracția fizică. Fiind o floare extrem de rezistentă, orhideea primește și simbolul longevității. Așadar, dacă vrei să cucerești femeia de care îți place, oferă-I în dar, atunci când mergi la întâlnire, un buchet de orhidee.

Crinii

Crinii sunt flori reglare ce oferă un sentiment de prețuire. Buchetele de crini atrag prin cromatică și prin forma lor neobișnuită. În ceea ce privește simbolistica, crinii reprezintă loialitatea și fidelitatea, două ingrediente absolut necesare într-o relație, făcând-o să fie mult mai puternică. Opteză pentru un  buchet de crinii elegant, impunător și voluptos și cu siguranță îți vei impresiona jumătatea.

Bujorii

Bujorii exprimă dragostea matură. Aceștia sunt adorași de către femei și semnifică gingășie, iubire adevărată și prețuire. În mitologia greacă există o legendă care spunea despre cum își transformă Apollo nimfele în bujori pentru a-i dovedi dragostea Afroditei, zeița iubirii. În prezent, femeile preferă bujorii datorită aspectului delicat pe care îl au, eleganței pe care o emană și a parfumul care poate umple întreaga încăpere, schimbând starea de spirit.

Dacă nu știi încă care este floarea ei preferată, prin intermediul acestui articol cu siguranță te-am ajutat. În cazul în care nu ești adeptul buchetelor de flori și își dorești ceva mai elegant și rafinat, alege cosuri cu flori. Ai grijă doar ca acestea să conțină una dintre florile iubirii!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa