Fost cadru didactic din Parva, confirmat cu Covid-19. De ce este revoltat primarul Ioan Strugari

de WTA.ro

Un fost cadru didactic din Parva, o femeie de 56 de ani pensionată de boală, s-a simțit rău duminică seara și a fost transportată la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Bistrița, iar astăzi i-a sosit rezultatul testului pentru Covid-19: pozitiv!

Primarul comunei Parva Ioan Strugari a declarat pentru Timp Online că este convins că femeia, care făcea dializă la Bistrița, a contactat noul coronavirus fie din mașina care o transporta la spital, fie de la centrul de dializă fiindcă nu avea de unde altundeva întrucât nu a ieșit din casă de foarte multă vreme decât pentru a merge la dializă.

”Femeia a lucrat în învățămât o perioadă, a fost cadru didactic suplinitor, a avut probleme cu rinichii și s-a pensionat de boală. A urmat un tratament, după care a ajuns la dializă. I s-a făcut rău ieri după-amiază și a fost dusă la spital. Ea nu a ieșit deloc în sat, nu a văzut-o nimeni în ultima vreme. Ducând-o și aducând-o au infectat-o și au nenorocit-o. Eu am aflat că medicul de familie de la noi ar fi primit confirmare că ar fi pozitivă, dar eu nu am vorbit cu medicul de familie până în acest moment.

Cele mai citite articole

Se pare că, în toată pandemia asta, noi, primarii, nu reprezentăm nimic pentru autorități. De o lună de zile nu am primit niciun telefon de la nimeni, absolut niciun telefon. Am avut 220 de izolați într-o vreme. Nu m-a întrebat nimeni nimic despre starea lor, ce-i cu ei? Poliția și DSP nu știu ce relații au, dar ne exclud pe noi autoritățile locale. Nu ne ia nimeni în calcul. Aștept și eu să văd ne anunță și pe noi cineva? Toate ziarele scriu de cazul din Parva și nimeni din DSP nu îmi dă un telefon: domnu primar, aveți grijă că aveți un caz! Cred că trebuia să fim anunțați pentru ca să putem îndrepta măsurile spre cei din anturajul pacientului”, a spus Ioan Strugari.

Primarul a declarat că bărbatul femeii lucrează în construcții, dar exclude posibilitatea să fi luat coronavirusul de la el: ”E o persoană sănătoasă, lucrează în construcții. El nu are nimic. Eu pot să jur că de vină e sistemul. O să vedeți că nimeni din mediul din care el vine nu are nimic. El nu face naveta, nu iese din sat. Acum că am aflat că soția lui are Covid-19, am decis să-l izolăm și pe el la domiciliu”.

Potrivit primarului, dintre cei peste 200 de localnici care au ieșit din izolare sau carantină niciunul nu a prezentat simptome ale bolii, motiv pentru care, deși s-au cumpărat în comună materiale dezinfectante pe bază de clor, până acum nu au fost utilizate, mai ales că satul e unul răsfirat și e greu de ajuns pe fiecare uliță. Totuși, de mâine încolo se va face și acest lucru.

Un angajat al Centrului de Dializă Diaverum ne-a contactat, iar sub protecția anonimatului, ne-a declarat: Ținând cont că e primul caz la noi în centru nu are cum să fi luat de la noi, plus ca doamna ne-a declarat că a intrat în contact cu un electrician confirmat pozitiv. Și nu a mai făcut dializă câteva zile, apoi sâmbătă a făcut dializa separat de toți ceilalți pacienți”.

Luni, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud nu a anunțat niciun caz nou de îmbolnăvire cu Covid-19.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa