Fostul lider al TSD Gorj, condamnat la 9 luni de închisoare cu suspendare! Inculpatul și-a recunoscut fapta

de WTA.ro

Costi Dumitrașcu, lider al Tineretului Social Democrat Gorj până la finalul anului trecut, membru al organizației județene a PSD, a fost condamnat de o instanță a Judecătoriei Târgu-Jiu, luna trecută, la 9 luni de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de 2 ani de zile, pentru conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Pedeapsa politicianului s-a diminuat după ce Constantin Aurel Dumitrașcu, fiul fostei primărițe de la Berlești, Maria Dumitrașcu(directoare a firmei Salubris Gilort din Târgu-Cărbunești), a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției. Sentința dată de instanța de fond poate fi atacată cu apel.

Cele mai citite articole

În luna noiembrie a anului trecut, încă liderul tinerilor din TSD Gorj, Costi Dumitrașcu, a fost trimis în judecată în calitate de inculpat de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influența alcoolului ori a unor substanțe. Trimiterea în judecată a liderului tinerilor social-democrați din Gorj coincide cu anunțul lui Dumitrașcu de a părăsi funcția de conducere din partid, pe motiv că se va dedica altor activități productive, acesta câștigându-și existența din efectuarea unor lucrări de cadastru atât pentru persoane fizice, cât și juridice, în special primării.Dumitrașcu nu a spus nimic însă că plecarea sa din funcția ce i-ar fi asigurat un loc sigur de consilier județean pe lista PSD la alegerile locale are legătură cu dosarul său penal, ajuns pe 13 noiembrie în fața judecătorilor din Târgu-Cărbunești.

Sentință la foc automat
De altfel, dosarul penal se judecă în două termene, după ce Dumitrașcu este de acord să-și recunoască vinovăția cu condiția reducerii pedepsei. Astfel, pe data de 11 februarie, Constantin(Costi) Aurel Dumitrașcu primește sentința de la instanța de fond, astfel: ,,în temeiul art. 485 alin.2 lit.a C. proc. penală admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești cu inculpatul Dumitrașcu Constantin Aurel în dosarul penal nr. 820/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești. În baza art. 396 alin. 1, alin.2 cu ref. la art.478 şi urm. C. proc. pen, raportat la art. 83 C. pen., stabileşte pedeapsa de 9(nouă) luni închisoare în sarcina inculpatului Dumitrașcu Constantin Aurel, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 C. Pen în temeiul art.83 C.pen., dispune amânarea aplicării pedepsei stabilite în cauză, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, stabilit în conformitate cu prevederile art. 84 C. Pen, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. 1 C. pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Gorj la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum și întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul în baza art. 86 alin.1 C.pen., datele prevăzute la art. 85 alin.1, lit. c)-e) C. pen. se vor comunica Serviciului de Probaţiune Gorj. În baza art. 404 alin. 2 C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, respectiv dacă pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheată, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere ori săvârşeşte o nouă infracţiune cu intenție sau intenție depășită, instanța revocă amânarea şi dispune aplicarea și executarea pedepsei. În baza art. 274 alin. 1 C. proc. pen. obligă inculpatul la plata sumei de 562,5 lei (462,5 lei- sumă aferentă urmăririi penale) cu titlu de cheltuieli judiciare către stat”. Sentința nu e definitivă și poate fi atacată cu apel. Dumitrașcu a rămas membru al PSD Gorj, acesta având firma de cadastru înregistrată pe Berlești.
ANAMARIA STOICA

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa