FOTO. Gospodării inundate în județul Satu Mare. Se anunță ploi până miercuri!

de WTA.ro

FOTO. Gospodării inundate în județul Satu Mare. Se anunță ploi până miercuri!

Gospodării inundate în județul Satu Mare. Mai multe gospodării din localitatea Cămărzana au fost inundate în urma precipitaţilor căzute astăzi. Mai multe curţi sunt pline cu apă. Apele au ajuns până la casele oamenilor.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben pentru mai multe județe din țară, printre care și Satu Mare. Județul nostru se va afla sub Cod galben de vreme rea până mâine dimineață, miercuri, 5 februarie, la ora 8.00.

,,În cursul zilei de marți, 4 februarie, va ploua pe arii extinse în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar la munte vor fi precipitații mixte. În noaptea de marți spre miercuri (4/5 februarie), în regiunile intracarpatice ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar la munte și în nordul Moldovei vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp”, anunță meteorologii.

Cele mai citite articole

De asemenea, mai avertizează meteorologii, ne vom confrunta și cu intensificări ale vântului.

,,Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și centrale, cu viteze în general de 55…65 km/h, dar mai ales în zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90…100 km/h și va fi viscol.”

În zona de munte a județelor Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Caraș Severin a fost emis Cod portocaliu.

Cele mai citite articole