(FOTO) La spitalul din ONEȘTI au sosit echipamentele pentru laboratorul de TESTARE COVID-19

de WTA.ro

Cea mai mare parte a echipamentelor care compun laboratorul de biologie moleculară pentru testare COVID-19 a sosit, în această dimineață, la spitalul din Onești.

“Astăzi a sosit cea mai mare parte a echipamentelor ce compun Laboratorul de Biologie Moleculară pentru testare COVID-19, achiziţionat din donaţiile făcute de oneşteni, oameni de afaceri și Primăria Municipiului Oneşti.
În prima fază au sosit extractorul, amplificatorul, hota PCR şi vortexul, urmând ca joi să sosească de la Cluj hota cu flux laminar. Dacă formalităţile vamale pentru centrifugile achiziționate vor fi finalizate la timp, marţea viitoare va sosi şi echipa de tehnicieni care va asambla laboratorul, după care va fi instruit personalul medical şi se vor putea face recoltări de probe în vederea depistării posibilelor infectări cu COVID-19.
Până la acea dată continuă lucrările de amenajare a spaţiului în care va fi montat acest laborator molecular, Primăria Municipiului Oneşti alocând deja fondurile necesare în acest sens.
Mulţumesc tuturor celor implicaţi în acesta acţiune, demonstrăm încă odată că împreună suntem mai puternici!”, a anunțat primarul Nicolae Gnatiuc, într-o postare pe facebook.

Cele mai citite articole

Campania de strângere de fonduri pentru aceste echipamente a fost inițiată de Edi Tărcuță, căruia i s-a alăturat la scurt timp și Mihai Zarzu.

(sursa foto: facebook.com/PrimarOnesti)

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa