(FOTO) Rarități floristice şi faunistice din ținutul Neamţului

de WTA.ro

Expoziția temporară de fotografie: „Rarități floristice şi faunistice din ținutul Neamţului”, programată a fi itinerată la Muzeul de Științele Naturii Roman, a fost amânată din cauza stării de urgență.

Totuși, activitatea Complexului Muzeal Național Neamț poate fi urmărită în mediul online.

Bogăția şi diversitatea faunei şi florei din ținutul Neamțului au fascinat şi fascinează; expoziția grupează o serie de fotografii (63 la număr) care ilustrează specii rare (unele fiind endemice), din zona noastră a Moldovei, specii cu o importantă valoare conservativă. În expoziție sunt prezentate numeroase specii de plante (multe dintre acestea fiind periclitate), insecte rare şi unele vertebrate.”, transmite Complexul Muzeal Neamț.

Cele mai citite articole

Fotografiile care ilustrează aceste specii sunt originale, din zona Neamțului și au fost realizate în decursul timpului de către muzeograful Emilian Pricop de la Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț.

În prezent, o parte din speciile ilustrate în expoziție sunt protejate de lege atât la nivel european cât și în România, colectarea acestora fiind restricționată.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa