Foto și video. Sibiul, în prima zi de circulație interzisă. ”Mișcarea e tot mai slabă”

de WTA.ro

În prima după-amiază în care a fost interzisă circulația tuturor persoanelor, cu anumite excepții, Sibiul devenea tot mai amorțit. ”Mișcarea e tot mai slabă”, constată unul din taximetriștii care spera să mai apară ceva clienți.

De miercuri, 25 martie, de la ora 12:00, circulația persoanelor pe teritoriul României în afara gospodăriei lor a devenit interzisă, cu câteva excepții, în speranța reducerii efectelor pandemiei de SARS-Cov-2. La șase ore de la instituirea interdicției, după ce majoritatea sibienilor s-au întors de la serviciu acasă, majoritatea cartierelor Sibiului erau aproape pustii. ”Mișcarea e tot mai slabă. Oamenii s-au retras în casă și, ce să zic, io cred că bine fac. Am ieșit doar de după-amiază, dar decât dacă prind vreo comandă cred că mai fac treabă. Altfel, nimeni nu prea îmi deschide ușa”, spune Mircea, unul din puținii taximetriști care mai spera în clienți în centrul Sibiului. Din observațiile taximetristului, numărul mașinilor pe care le-a observat prin oraș a fost cu mult mai mare decât al pietonilor. ”E și răcoare”, se uită bărbatul la cele trei grade Celsius pe care i le indică afișajul de la bordul mașinii.

piata mare stare de urgenta pustiu sibiu coronavirus (6)

Goale au început să fie nu doar străzile, ci și spațiile din imediata proximitate a marilor magazine. Arareori, prin oraș, au mai putut fi văzute persoane care, în mod evident, încălcau regulile: câte un tânăr care fugea pe aleile parcul Sub Arini, un vârstnic care ieșea grăbit sub cea de seară de la magazinul din apropiere ori câte un grup de cinci-șase tineri, care ”palmau” discret câte o țigară. ”Hă, hă… am avut meditații”, au izbucnit în râs tinerii dintr-un astfel de grup întrebați dacă știu de noile reguli care interzic ieșirea din casă.

În cele aproximativ două ore și jumătate petrecute prin cartierele Sibiului pentru realizarea acestui material au putut fi văzute mai multe mașini de poliție, poliție locală și jandarmerie. Niciun astfel de echipaj nu a fost văzut oprind, deocamdată, sibienii pentru a le solicita documentele prin care să justifice ieșirea din casă.

 

stare de urgenta sibiu coronavirus pustiu Ibis hotel milea (25)

Noile reguli

Sursa: comunicat Instituția Prefectului Sibiu

Potrivit Ordonanței Militare nr. 3/2020, începând de miercuri, 25 martie, ora 12.00, se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

stare de urgenta sibiu coronavirus piata unirii pustiu (24)

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;

c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

stare de urgenta sibiu coronavirus teatru coposu pustiu (23)

Cele mai citite articole

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

e) deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice;

stare de urgenta sibiu coronavirus tribunal calea dumbravii (22)

f) deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină;

g) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;

stare de urgenta sibiu coronavirus hipodrom parcare pustiu mihai viteazu (21)

h) deplasarea pentru realizarea de activități agricole;

i) deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

stare de urgenta sibiu coronavirus mall selimbar leroy merlin parcare goala pustiu (20)

Totodată, circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru următoarele motive: deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor, asistența altor persoane/vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie, deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice. Circulația persoanelor peste 65 de ani, în exteriorul locuinței/ gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00 – 13.00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole.

stare de urgenta sibiu coronavirus kaufland selimbar blocuri livrare mancare glovo panda

Persoanele cu vârste mai mari de 65 de ani, care prezintă urgențe medicale, vor apela numărul unic de urgență 112, pentru a fi preluate de serviciile de ambulanță.

Pentru verificarea motivului deplasării, angajații prezintă legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator, persoanele fizice autorizate, titularii întreprinderilor individuale, membrii întreprinderilor familiale, liber profesioniștii și persoanele care practică activități agricole prezintă o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil, iar pentru verificarea motivului deplasării în alte situații, se prezintă o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. Pentru toate situațiile prevăzute în Ordonanța Militară nr. 3, persoanele vor prezenta și documentul de identitate.

stare de urgenta selimbar intrare sibiu vasile aaron DN 7 benzinarie mol coronavirus (16) stare de urgenta semaforului vasile aaron pustiu blocuri sibiu coronavirus (14) sibiu coronavirus lazaret compa pustiu (13) sibiu coronavirus calea gusteritei (12) stare de urgenta Piata Mica pustiu sibiu coronavirus (11) stare de urgenta Mitropoliei pustiu parcare goala sibiu coronavirus (10) stare de urgenta terasa inchisa Balcescu centru pustiu sibiu coronavirus (9) simpa balcescu stare de urgenta pustiu centru sibiu coronavirus (8) piata mare stare de urgenta pustiu sibiu coronavirus (7)

Post-ul Foto și video. Sibiul, în prima zi de circulație interzisă. ”Mișcarea e tot mai slabă” apare prima dată în Turnul Sfatului Online.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa