FOTO VIDEO Palatul Drogurilor: locul unde fostul şef Doi ş’un sfert organiza „şedinţele spirituale“ cu ayahuasca

de WTA.ro

Ancheta a început la data de 9 decembrie 2019, atunci când organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că Thomas Lishman, cetăţean britanic şi inculpat în acest dosar, urma să coordoneze în România, în perioada 13-15 decembrie 2019, împreună cu Vanessa Youness prin intermediul a două companii globale internaţionale, într-o locaţie ce urmează să fie comunicată ulterior participanţilor, o ceremonie spirituală cu un ritual specific medicinei amazoniene cu ayahuasca, băutură tradiţională folosită de triburi amerindiene ce are ca bază DMT – dimethyltryptamine – drog halucinogen de mare risc din familia triptaminelor.

Cele mai citite articole

GALERIE FOTO

„Pentru participarea la evenimentul din România, participanţii trebuiau să achite suma de 550 de euro de persoană dacă acceptau să fie cazaţi în camere pentru două persoane sau 1.100 de euro de persoană dacă participantul dorea să fie cazat singur, iar sumele de bani trebuiau virate într-un cont indicat de către organizator. Înscrierea participanţilor se efectua prin completarea mai multor date personale pe respectivul website şi ulterior prin condiţionarea participării de o recomandare transmisă prin email de un alt participant la un eveniment anterior. În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit faptul că cele două companii organizează retreat-uri care au fost interzise de comunitatea internaţională deoarece pun în pericol vieţile participanţilor, iar substanţele halucinogene utilizate în cadrul ritualurilor sunt interzise”, se arată în comunicatul DIICOT.
În urma percheziţiei ofiţerii DIICOT au ridicat trei kilograme ayahuasca, ce are ca bază DMT – dimethyltryptamine – drog halucinogen de mare risc, precum şi două kilograme de fragmente vegetale ce conţin aceleaşi substanţe.
Gelu Oltean, fostul şef al DGIPI (Direcţia de protecţie internă, fostul serviciu secret al Ministerului de Interne), a fost reţinut sâmbătă de procurorii DIICOT Braşov pentru presupus trafic de droguri. Tribunalul Braşov a decis apoi plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a celor trei inculpaţi reţinuţi în acest dosar.

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa