FOTO VIRAL: Cum arată mâinile unui infirmier din Italia, după ce a stat ore în șir cu mănuși de protecție

de WTA.ro

Numărul uriaș de persoane infectate cu coronavirus în Italia solicită la maximum personalul medical, care își dă silința să salveze cât mai mulți pacienți. Doar că efortul infirmierilor își pune amprenta fizic pe organismul lor.

O fotografie postată recent pe rețelele de socializare vorbește de la sine despre sacrificiile pe care infirmierii trebuie să le facă, atât din cauza stresului provocat de amenințarea bolii, cât și de echipamentele de protecție necesare în astfel de cazuri.

Imaginea respectivă surprinde mâinile iritate ale unuia dintre infirmierii care luptă împotriva COVID-19. Purtate ore în șir, mănușile de latex folosite în astfel de cazuri provoacă arsuri puternice, erupții cutanate, dar și descuamări ale pielii, pe fondul unor reacții alergice în lanț.

„Acestea sunt mâinile infirmierilor care te tratează ore în șir, fără să-și scoată mănușile. Amintiți-vă de ei pentru tot restul vieții. Chiar și după aceea!”, este mesajul care însoțește fotografia devenită virală în mediul online.

Cele mai citite articole

Postarea a stârnit nenumărate reacții

„Aș vrea să le spun tuturor că toți suntem afectați într-un fel sau altul și continuăm să suferim din toate punctele de vedere, așa că aici nu există un singur supererou, suntem cu toții, nimănui nu trebuie să mulțumești, dar mulțumim fiecăruia pentru a fi civilizați și respectuoși. Fiecare zi este Ziua Recunoștinței pe care trebuie să o oferim celorlalți.”, „Cred că e corect ca guvernul să dea o recompensă generoasă întregului personal medical și nu numai pentru munca sublimă pe care au depus-o”, sau „Toată lumea la ferestre pentru aplauze de mulțumire tuturor celor care lucrează pentru noi în spitale”, sunt doar câteva dintre miile de comentarii postate pe Facebook.

„Le mulțumesc asistentelor și medicilor care luptă împotriva coronavirusului. Ei sunt eroi. Mulțumesc că au grijă de tatăl meu, care este internat de mult timp și pe care nici nu-l vedem” și „Nu trebuie să fiu alergic! Păstrând mănușile mult timp, mâinile ard de transpirație, ca să nu mai vorbim despre dispozitivele rămase, dificultățile în a le purta mult timp”, au mai scris internauții.

(w670)

Post-ul FOTO VIRAL: Cum arată mâinile unui infirmier din Italia, după ce a stat ore în șir cu mănuși de protecție apare prima dată în Hunedoara Libera.

Cele mai citite articole