Fugaru: ,,Nora directoarei Salubris Gilort, promovată de soacră! – Dumitrașcu: ,,S-a întâmplat anul trecut, dar dacă e temă de campanie o dau afară!”

de WTA.ro

Fugaru: ,,Nora directoarei Salubris Gilort, promovată de soacră! – Dumitrașcu: ,,S-a întâmplat anul trecut, dar dacă e temă de campanie o dau afară!”

Directoarea Salubris Gilort, Maria Dumitrașcu, este acuzată că și-a promovat nora, din funcția de casier la firma de salubrizare a orașului Târgu-Cărbunești, în poziția de responsabil Mediu. Promovarea făcută în familie ar fi adus un plus financiar salariatei, aceasta nefiind unica din unitate care a beneficiat de tratament preferențial, a declarat, ieri, vicele Ion Fugaru. Fostul viceprimar susține că salariații sunt revoltați, și că au aflat recent de promovare, mai ales că au fost anunțați de directoare, miercuri, că rămân și fără sporul de vechime. Maria Dumitrașcu, directoarea Salubris Gilort, răspunde acuzațiilor și spune că și-a pus nora de pe un post ocupat temporar pe cel de Responsabil Mediu, dar asta nu recent, ci anul trecut. În ceea ce privește sporul, Dumitrașcu explică faptul că acesta nu a dispărut, ci l-a cuprins în salariul de încadrare. Aceasta a mai explicat că, copiii ei nu lucrează la stat și nu vede care este problema că are nora și ginerele la firma pe care o conduce, ultimul fiind șofer.

Cele mai citite articole

Ion Fugaru, fostul viceprimar de Târgu-Cărbunești, susține că este revoltat de veștile pe care le primește dinspre salariații Salubris Gilort, supărați la culme că în timp ce directoarea și-a promovat nora, lor le taie sporul de vechime. ,,Angajați de la Salubris m-au sunat insistent și mi-au comunicat că Maria Dumitrașcu, căreia intenționez să-i cer demisia la acționarul majoritar, respectiv în ședința de CL Târgu-Cărbunești, are grijă doar de rubedenii și își bate, în continuare, joc de muncitori. Ei mi-au spus că directoarea, soacră totodată, și-a promovat nora casier, în poziția de Responsabil Mediu, cu salariul aferent, în timp ce pe ei i-a anunțat, miercuri, că le taie sporul de vechime, pe motiv că firma nu are bani. Societatea este obligată de lege să majoreze salariile angajaților cu minimul pe economie, lucru care s-a aplicat pe o parte, ea tăind însă sporul pe alta. Cred că CL nu știe de această practică, nici de promovare, dar o să afle. Dumitrașcu să nu uite că a mai greșit, în decembrie, iar cei care trebuia să o sancționeze au trecut totul cu vederea”, a declarat Ion Fugaru, viitor candidat la Primăria Târgu-Cărbunești. Acesta susține că la Salubris Gilort situația este în continuare neclară și complicată, din cauza managementului defectuos și a refuzului CL de a lua măsuri. Maria Dumitrașcu susține, în schimb, că ar fi ajuns ,,țintă de campanie”, asta deși se chinuie să mențină pe linia de plutire societatea. ,,Eu între timp am pierdut 10 primării. Din 22 mai am 12. Nu am tăiat sporurile la oameni, ci am cuprins sporul în baza de încadrare. Asta avantajează salariații, dar dacă nu e bine o să le fac oamenilor o surpriză! Să vină domnul Fugaru să conducă societatea. Este drept, el a salvat Salubris, dar nici chiar așa”, a declarat Dumitrașcu pentru Gorjeanul. Acesta a menționat că nu va candida pentru PSD la Cărbunești, dacă de asta se tem unii, subliniind că dacă ea demisionează de la Salubris, firma se va închide în două luni de zile. ,,Văd că se iau și de rudele mele. Nora mea are însă pregătire pe post, trebuia să angajez pe altcineva când ea a fost la casierie când ocupanta postului era în prenatal? Dar dacă e temă de campanie o dau afară”, a exclamat șefa Salubris.Salubris Gilort are aproape 50 de angajați și mai multe contracte la primării din județ.
A.STOICA

Cele mai citite articole