(GALERIE FOTO) Cozi la plata facturilor și la farmacii, în ONEȘTI, după RESTRICȚIONAREA ACCESULUI în toate unitățile din oraș

de WTA.ro

Epidemia de coronavirus care se extinde la cote alarmante impune măsuri speciale, cu scopul de a limita pe cât posibil răspândirea virusului. La nivelul municipiului Onești, ca de altfel peste tot în țară, accesul în instituțiile publice este puternic restricționat. Unitățile economice au adoptat și ele aceeași măsură.

Numai că statul la coadă e sport național la români, cu rădăcini în anii comunismului.

Luni dimineață, oneștenii care au ales varianta de a-și plăti facturile fizic – deși opțiunea online este mult mai comodă și absolut sigură, ferindu-i pe cei care o aleg de orice risc de contaminare cu COVID-19 – formau cozi impresionante la farmacii, bănci, punctele RCS-RDS, etc.

Cele mai citite articole

“La noi se stă la coadă pentru orice, mâncare, băutură, electrocasnice, facturi. Deh, reminiscențele trecutului! Dacă lor le place să stea la coadă, n-au decât! Eu mi-am plătit facturile online, fac asta de ani de zile și am nici cea mai mică bătaie de cap. Îi înțeleg totuși pe cei mai în vârstă, ei nici nu se pricep cu tehnologia asta…”, a comentat un tânăr.

La unele cozi, oneștenii păstrau totuși distanța minimă de 1,5 metri, respectând astfel recomandările autorităților privind conduita în prevenirea răspândirii coronavirusului.

Restricționarea accesului în unitățile comerciale și instituții publice are ca scop limitarea numărului de persoane prezente simultan în interiorul acestora.

Cele mai citite articole