Gama de aparate de aer condiționat Daikin: diferențe și avantaje

de WTA.ro

Daikin este unul dintre cei mai cunoscuți producători de aparate de aer condiționat rezidențial, companie ce a reușit să ducă procesul de climatizare la rang de artă. Află din rândurile următoare care este istoria brandului, de ce merită să-i alegi drept furnizor de aparate de aer condiționat și ce au în comun aparatele din gama de aer condiționat rezidențial Daikin.

În plus, la finalul articolului vei afla și ce avantaje prezintă fiecare produs, dar și care sunt categoriile la care excelează în funcție de specificații. E adevărat, sunt multe modele din care poți alege. 

Istoria brandului Daikin 

Povestea brandului Daikin începe în 1924 în Japonia, mai exact în Osaka, atunci când Akira Yamada înființa o companie al cărei obiect de activitate consta în producerea pompelor de căldură, a uleiurilor hidraulice, dar și afaceri în industria farmaceutică și a chimicalelor. Momentul de cotitură în istoria acestei companii se produce în 2004 când pătrund pe piața din Statele Unite ale Americii, unde se remarcă drept una dintre cele mai importante companii care se ocupă cu producția de aparate de aer condiționat, câștigând și numeroase premii. 

Pentru Daikin contează atât calitatea produselor sale, cât și protecția mediului, fapt demonstrat prin producerea agentului frigorific ecologic R410 alături de Carrier, dar și a aparatelor de aer condiționat cu inverter ce reduc emisiile de dioxid de carbon. 

De ce să alegi Daikin? 

Cele mai citite articole

Brandul Daikin este privit drept cel mai bun în lume datorită faptului că sunt experți în crearea de soluții de climatizare, oferă servicii de calitate după achiziție și produsele lor sunt recunoscute drept benefice pentru persoanele care suferă de alergii sau astm. 

Așadar, iată care sunt unele dintre cele mai importante  beneficii  de care te poți bucura dacă alegi produsele marca Daikin: 

 • Cele mai bune servicii post-vânzare prin intermediul platformei Daikin Stand By Me, platformă online dedicată clienților care au achiziționat și instalat un echipament de uz rezidențial prin intermediul unui Partener Daikin Home Comfort Expert;
 • Garanție timp de cinci ani pentru piesele de schimb prin partenerii Home Comfort Expert;
 • Control prin Wi-Fi de oriunde te afli prin intermediul aplicației Daikin Online Controller. Cu ajutorul acesteia poți regla temperatura unei încăperi, intensitatea fluxului de aer și chiar și modul de funcționare, totul de pe smartphone. 

Funcții comune și diferențe între produsele Daikin

Produsele din gama de aparate de aer condiționat rezidențial Daikin pe care le vom compara astăzi sunt: Ururu Sarara, Stylish, Emura, Perfera, Comfora și Sensira FTXF și Sensira FTXC. 

Așadar, haide să descoperim ce au în comun toate aceste aparate și ce le diferențiază: 

 • Aer proaspăt și pur – aici se remarcă aparatul Ururu Sarara, modelul cu cea mai mare capacitate, acesta fiind capabil să umple o cameră de 26 metri pătrați în mai puțin de două ore. Tehnologia sa inovatoare include 5 tehnici de tratare a aerului;
 • Umidificare – și la acest capitol se remarcă Ururu Sarara, singurul din lista noastră care prezintă și un sistem de umidificare inteligent ce extrage cantitatea potrivită de apă din aerul exterior pentru a preveni aerul uscat de la interior;
 • Tehnologia flux aer 3D – funcție ce combină baleierea automată pe verticală și pe orizontală, distribuind astfel aerul pe toată suprafața încăperii, este prezentă la toate modelele mai sus menționate, în afară de Sensira FTXF și FTXC;
 • Senzor de prezență – cu ajutorul senzorilor de prezență, aparatul îți detectează prezența și te protejează de contactul direct cu jetul de aer. În plus, această funcție reduce consumul de energie atunci când nu detectează prezența. Cel mai potent aparat este și la acest capitol Ururu Sarara, echipat cu senzor în trei zone, urmat de Emura și Perfera cu senzor în două zone și Stylish, cu un senzor de temperatură inteligent. Comfora, și cele două modele Sensira nu prezintă senzori;
 • Culori disponibile – majoritatea modelelor oferă doar culoarea albă, în afară de Emura care poate fi alb sau argintiu și de Stylish care poate fi alb, argintiu, negru mat sau blackwood. 
 • Nivel de zgomot – toate modelele Daikin sunt silențioase, Ururu, Stylish, Emura și Perfera având 19 decibeli, Comfora 20 și cele două modele Sensira 21. 
 • Autobaleiere pe verticală – această funcție distribuie aerul și temperatura uniform în întreaga cameră și este prezentă la toate modelele, mai puțin cele două Sensira. 
 • Filtrare – toate modelele beneficiază de tehnologie de filtrare precum Flash Streamer, Apatit de titan, Ioni de argint, filtru catechin, în afară de Sensira FTXF, care nu prezintă opțiunea de filtrare. 
 • Funcția de programare – această opțiune este disponibilă pentru 24 de ore la modele Ururu, Comfora, Sensira FTXF și FTXC și săptămânal la modelele Stylish, Emura și Perfera. 

Pentru detalii precum eficiență sezonieră și clasă energetică puteți consulta specificațiile tehnice pentru fiecare produs în parte. 

Așadar, ești mai aproape de a decide ce aparat de aer condiționat de la Daikin ți se potrivește? 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa