GCS: Pe ce distanţe sunt permise deplasările conform ordonanţelor militare şi care sunt activităţile admise

de WTA.ro

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis, miercuri, mai multe explicaţii cu privire la aplicarea ordonanţelor militare emise până în prezent, având în vedere că au fost primite o serie de întrebări, multe situaţii referindu-se la distanţele pe care le pot parcurge persoanele: spre locul de serviciu, la medic, la cumpărături, pentru activităţi sportive, pentru îngrijirea bătrânilor sau pentru livrarea de produse agricole, informează AGERPRES.

Astfel, GCS arată că Ordonanţa 3 stipulează că este permisă deplasarea între locuinţă şi locul de muncă şi că nu se face menţiunea că localitatea în care se desfăşoară activitatea profesională trebuie să fie aceeaşi cu cea de domiciliu. Spre exemplu, un cetăţean din Ilfov se poate deplasa la locul de muncă din Bucureşti, cu condiţia să aibă asupra sa legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere.

De asemenea, se menţionează că, dacă cineva trebuie să ajungă la un medic specialist, nu este prevăzută o limită de distanţă până la cabinetul medical, dar se recomandă verificarea disponibilităţii medicilor, cu excepţia cazurilor de urgenţă.

Cele mai citite articole

Cu privire la cumpărături, ar fi de preferat ca oamenii să se deplaseze la cele mai apropiate magazine.

Sunt permise şi deplasările persoanelor care au grijă de bătrâni, chiar şi în situaţia dată ca exemplu, Bucureşti – Vaslui: transport de medicamente sau alimente.

GCS reiterează că activităţile fizice, sportive trebuie realizate în jurul domiciliului sau al locului în care cetăţenii locuiesc şi nu în parcuri, locuri de joacă, terenuri de sport, fiind interzise activităţile fizice colective, iar plimbarea zilnică a animalelor, de asemenea, în jurul locuinţei.

O altă situaţie referitoare la transport este legată de producătorii agricoli. Logica restricţiilor, subliniază sursa citată, este aceea de a evita cât mai mult contactul între persoane, tocmai pentru a limita răspândirea infectării cu noul tip de coronavirus. Astfel, deşi nu este stabilită o limită de distanţă, se recomandă producătorilor agricoli să se deplaseze pe distanţe cât mai scurte.

The post GCS: Pe ce distanţe sunt permise deplasările conform ordonanţelor militare şi care sunt activităţile admise appeared first on ZiarMM.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa