Gloria și-a aflat adversara din sferturile Cupei EHF: Herning-Ikast! Horațiu Pașca: Avem șansa noastră

de WTA.ro

Gloria și-a aflat adversara din sferturile Cupei EHF: Herning-Ikast! Horațiu Pașca: Avem șansa noastră

Handbal feminin / Astăzi, la Viena, a avut loc tragerea la sorți a sferturilor Cupei EHF, fază în care s-a calificat și Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, după un parcurs de poveste în Grupa C la prima participare în cupele europene.

Gloria a făcut parte din Urna 2, alături de celelalte echipe care au ocupat locul 2 în grupe: Podravka Vegeta (Croația), Lada Togliatti (Rusia) și Kastamonu Belediyesi (Turcia).

Ele vor întâlni formațiile clasate pe primul loc în grupe și plasate în Urna 1, cu excepția celei cu care deja au evoluat (Odense în cazul Gloriei): Herning-Ikast Handbold (Danemarca), Odense Handbold (Danemarca), Thuringer HC (Germania), Siofok KC (Ungaria).

În aceste condiții, adversara Gloriei putea fi doar una dintre Herning-Ikast Handbold (Danemarca / semifinalistă anul trecut), Thuringer HC (Germania) și Siofok KC (Ungaria / deținătoarea trofeului).

Gloria va juca împotriva echipei daneze Herning-Ikast Handbold, au decis sorții.

Prima manșă va avea loc la Sala Polivalentă din Bistrița duminică 1 martie, de la ora 18.00, iar returul în Danemarca peste o săptămână.

N-am avut niciun fel de preferințe, la nivelul acesta al competiției aerul este destul de rarefiat, toate meciurile sunt grele. Poate că un adversar extrem de dificil în sferturi era Siofok, dar și Thuringer și Herning-Ikast sunt două formații foarte puternice ale Europei, obișnuite cu meciurile de mare performanță. Toate echipele care au venit din prima urnă pleacă cu prima șansă.

Ikast a învins pe Odense în Cupa Danemarcei, e o formație care joacă în adevăratul stil nordic, viteza este atuul lor. Va fi o dublă complicată, foarte dificilă. Un avantaj pentru daneze e că joacă meciul retur acasă, însă noi avem șansa noastră și ne-o vom juca până la capăt, tot ce vine de acum încolo pentru noi este bonus. Este o competiție a faimei, în care te poți bucura de handbal la cel mai înalt nivel. Încă cel puțin două meciuri europene pentru Bistrița, sper din suflet să le putem oferi suporterilor noștri o nouă bucurie”, a declarat antrenorul Horațiu Pașca, potrivit Facebook CS Gloria 2018.

Cele mai citite articole

Echipa din Ikast ocupă locul 6 în clasamentul primei ligi din Danemarca și este antrenată de Mathias Madsen. Herning-Ikast a câștigat de patru ori campionatul Danemarcei (ultima oară în 2015), de opt ori Cupa Danemarcei (ultima oară anul trecut), a jucat semifinale de Champions League în 2003 și 2014, a câștigat Cupa EHF în 2002 și 2011, a mai jucat o finală în 2007 și semifinale în 2008, 2013 și 2019, a câștigat Cupa Cupelor în 2004 și 2015 și Challenge Cup în 1998.

Cred că avem șanse bune de calificare, așa că suntem foarte mulțumiți de tragerea la sorți. Gloria a fost în grupă cu Odense, care a câștigat clar acasă și a pierdut în deplasare, unde norocul n-a fost tocmai de partea sa. Bazându-mă pe ce am văzut, eu zic că avem șanse importante de calificare dacă jucăm la nivelul așteptat”, spune antrenorul Mathias Madsen.

Lotul formației daneze:

În Grupa C, Gloria a întâlnit o altă formaţie din Danemarca, Odense Handbold, pe care a învins-o la Bistrița.

Tot astăzi a fost stabilit și programul semifinalelor, care se vor desfășura în aprilie. Învingătoarea din dubla Gloria – Herning-Ikast va juca împotriva câștigătoarei din dubla Podravka – Thuringer.

Ce urmează pentru Gloria

În etapa a 16-a a Ligii Florilor Gloria stă, ca urmare a faptului că echipa Corona Brașov a fost retrogradată.

În etapa a 17-a, Gloria va juca în deplasare cu HC Zalău (sâmbătă 22 februarie, ora 12.30, în direct pe TVR 1 și TVR HD).

Până atunci, echipa bistrițeană va întâlni pe teren propriu campioana SCM Rm. Vâlcea, în optimile Cupei României (marți 18 februarie, ora 17.00, în direct pe TVR 2).

Cele mai citite articole