Halloween cu Tipli.ro – haine, decor, gustări tematice

de WTA.ro

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, răspândindu-se și la noi, cu succes mai ales în rândul copiilor. În oferta magazinelor de pe Tipli.ro veți găsi aproape orice pentru o petrecere reușită de Halloween.

Haine Sinsay și decorațiuni de Halloween

În ziua de 31 octombrie sau în preajma ei, de obicei în vinerea și sâmbăta dinainte de Halloween, se țin adesea petreceri costumate. Costumele de Halloween sunt tradițional modelate după figurile supranaturale, monștri, schelete, fantome, vrăjitoare precum și cele ale unor personaje fictive, celebrități la ordinea zilei, prințese sau luptători ninja și alte personaje, îndrăgite în special de copii. 

Tocmai de aceea oferta Sinsay de Halloween include decorațiuni de Halloween și articole vestimentare tematice pentru copii, dar și pentru adulți. Fie că vă doriți o simplă mască, un voal, o capă sau chiar o pijama schelet, pe toate le găsiți în magazinele Sinsay.

Veți găsi costume, salopete sau doar rochii, bluze ori tricouri cu imprimeu specific – dovleac, schelet, lilieci, fantome etc – mănuși cu motiv cu schelet, bentițe, ochelari de petrecere, coliere și cercei, set de machiaj Halloween, unghii false, fețe de masă de Halloween și multe altele, menite să vă asigure costumarea potrivită și decorarea casei așa cum vă doriți.

Alegeți Lidl pentru a prepara gustări tematice

Deoarece sărbătoarea cade în vremea recoltării merelor, merele glazurate sau caramelizate se numără printre gustările tradiționale de Halloween. Lista poate continua cu plăcinta de dovleac ori pur și simplu semințe de dovleac prăjite, porumb caramelizat, dar mai ales bomboane în formă de cranii, dovleci, lilieci, viermi, etc.

Urmăriți ofertele Lidl pentru a prinde prețurile cele mai bune la ingredientele de care aveți nevoie pentru a prepara masa tematică de Halloween și a vă asigura că aveți destule bomboane și alte dulciuri pentru trick-or-treating.

Totodată puteți încerca câteva dintre sugestiile Lidl: coaceți saleuri decupate în formă de os; puneți pe platou grămăjoare de piure în formă de piramidă cu ochi din mazăre pentru a obține veritabile stafii comestibile. Lângă ele, pe un alt platou în care ați turnat sos de roșii sau ketchup, “aruncați” niște ciocănele de pui făcute pe grătar sau la cuptor. Pregătiți brioșe cu ciocolată, găuriți-le și introduceți în spațiile realizate râme din jeleu.

Cele mai citite articole

Pentru a pune în practică ideile Lidl și orice altceva vă trece prin minte faceți cumpărături din timp, urmăriți online pagina Surprizele Lidl și ofertele săptămânale pentru a nu rata nici snacks-urie și dulciurile tematice, nici costmele, măștile, decorațiunile, lumânările și accesoriile Lidl Happy Halloween.

Accesorii pentru petrecerea de Halloween de la eMag

Spusul poveștilor cu fantome sau vizionarea de filme horror sunt și ele părți ale petrecerilor de Halloween, mai ales dacă nu aveți ocazia sau timp să ajungeți în locuri de divertisment special concepute pentru a speria vizitatorii, așa numitele atracții bântuite, dedicate sărbătorii de Halloween. 

Cu accesoriile potrivite și decorațiunile de tot felul pe care le puteți achiziționa de la eMag, puteți crea propria atracție bântuită chiar la dumneavoastră acasă. Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack, iar acesta nu trebuie să lipsească din nicio casă sau grădină. Încercați pe eMag o căutare simplă: “dovleac halloween” și veți găsi cele mai variate modele.

De asemenea, puteți cumpăra seturi cu decorațiuni petrecere Halloween, diferite piese – fantoma, pisica, bostan, păianjeni, lilieci, ochi fosforescenți etc. – perdea decorativă din folie negru metalizat, sânge fals, schelet fosforescent, schelet de vrăjitoare moartă, cu rochie din dantelă neagră, lumânări în formă de craniu și multe alte accesorii pentru Halloween.

Pe lânga pagina de Accesorii pentru petrecere – Tema: Halloween, explorați oferta eMag filme horror, unde veți găsi cu siguranță filmul perfect pentru petrecerea dumneavoastră.

Halloween  – Originea numelui

Termenul Halloween reprezintă o variantă scoțiană a denumirii All-Hallows-Even (evening), adică noaptea de dinainte de “All Hallows” (Toți Sfinții). Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. 

Se crede că Halloween-ul are rădăcini în credințele și practicile creștine. Cuvântul englezesc “Halloween” provine, cum am spus, de la “All Hallows’ Eve”, fiind seara dinaintea zilelor sfinte creștine (All Hallows’ Day ) pe 1 noiembrie și Ziua Tuturor Sufletelor pe 2 noiembrie. 

Încă din vremea Bisericii primare, sărbătorile majore ale creștinismului (cum ar fi Crăciunul, Paștele și Rusaliile) aveau privegheri care au început cu o noapte înainte, la fel ca și sărbătoarea All Hallows (Ziua Tuturor Sfinților). Aceste trei zile sunt numite în mod colectiv Allhallowtide și sunt un moment în care creștinii occidentali onorează toți sfinții și se roagă pentru sufletele recent plecate, care încă nu au ajuns în Rai.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa