HALUCINANT! Prahova a reusit sa tina COVID-19 sub control, dar ne sunt trimisi bolnavi din Brasov! Pacienti infectati, trimisi la Ploiesti, la Spitalul Judetean

de WTA.ro
HALUCINANT! Prahova a reusit sa tina COVID-19 sub control, dar ne sunt trimisi bolnavi din Brasov! Pacienti infectati, trimisi la Ploiesti, la Spitalul Judetean

Situatie revoltatoare in plina pandemie! Trei pacienti in stare grava, confirmati pozitiv cu noul coronavirus, vor fi trimisi la Ploiesti, printr-un ordin militar. Cei doi bolnavi vor fi adusi direct pe sectia de terapie intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta.

Masura guvernului PNL de a plimba pacientii infectati intre spitale si chiar orase reprezinta un motiv de ingrijorare nu doar pentru medicii si pacientii de la Spitalul Judetean, dar si pentru intreaga comunitate. In prezent, 293 de pacienti se afla internati la Judetean, dintre care 22 la terapie intensiva, acestia din urma fiind extrem de vulnerabili in fata infectiei cu noul coronavirus.

Autoritatile judetene sunt consternate de decizia luata de la centru, considerand ca transferul bolnavilor confirmati pozitiv cu COVID-19 la spitalul din Ploiesti pune in pericol si mai mult sanatatea personalului medical si a celorlalti pacienti aflati la terapie intensiva.

Cele mai citite articole

Nu se cunosc motivele pentru care s-a stabilit ca cei trei pacienti infectati sa fie „parcati” la Judetean, mai ales ca spitalul-suport pentru COVID-19 din Prahova este Spitalul Municipal Campina si caruia, probabil, i s-au alocat fonduri pentru a face fata situatiei in cazul in care se va ajunge la un numar mare de bolnavi.

Daca, pana astazi, ne puteam lauda cu un numar mic de infectari in Ploiesti si Prahova, datorat respectarii de catre cetateni a masurilor impuse de ordonantele militare, dar si eforturilor autoritatilor locale si judetene de a mentine Spitalul Judetean de Urgenta ferit de un eventual focar, iata ca situatia incepe sa devina ingrijoratoare. 

Cei trei pacienti grav bolnavi trimisi la Ploiesti pot fi doar inceputul unui transfer „en-gros” de bolnavi intr-un judet care a reusit sa tina pandemia sub control. Si atunci, vine intrebarea: cum limitam raspandirea coronavirusului daca plimbam bolnavii intre spitale si chiar intre orase?

Noi am crezut, ca fraierii, ca sensul carantinarii unui oras (vezi cazul Suceava) si izolarii cazurilor este tocmai de a limita raspandirea bolii din zonele afectate in cele neatinse. Sau, cine stie, poate deciziile se iau politic si, atunci, spitalele conduse de Consilii Judetene PSD ar trebui sa se astepte la ce e mai rau.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa