Hemoroizii și ce se poate face în legătură cu ei

de WTA.ro

Hemoroizii sunt de obicei cauzați de presiunea crescută din cauza sarcinii, a supraponderabilității sau a tensionării în timpul mișcărilor intestinale. Până la mijlocul vieții, hemoroizii devin adesea un motiv de plângere continuă. Până la vârsta de 50 de ani, aproximativ jumătate din populație a experimentat unul sau mai multe dintre simptomele clasice, care includ dureri rectale, mâncărime, sângerări și posibil prolaps (hemoroizi care ies prin canalul anal). Deși hemoroizii sunt rareori periculoși, aceștia pot reprezenta o intruziune recurentă și dureroasă. Din fericire, se pot face multe pentru evitarea sau pentru tratarea acestora.

Ce sunt hemoroizii?

Într-un anume sens, toată lumea are hemoroizi – grupurile de vene asemănătoare unei perne care se află chiar sub membranele mucoase care acoperă partea inferioară a rectului și a anusului. Afecțiunea pe care majoritatea o numesc hemoroizi se dezvoltă atunci când aceste vene se umflă și se dilată, la fel ca în cazul varicelor de la picioare. Deoarece vasele de sânge implicate trebuie să lupte continuu cu gravitația pentru a readuce sângele în inimă, unii oameni cred că hemoroizii fac parte din prețul plătit pentru a fi creaturi verticale.

Există două tipuri de hemoroizi:

–   hemoroizii interni, care apar în rectul inferior; aceștia sunt de obicei nedureroși, chiar și atunci când produc sângerări. Hemoroizii interni pot să prolapseze sau să se extindă dincolo de anus, provocând mai multe probleme potențiale. Când un hemoroid iese în afară, poate colecta cantități mici de mucus și mici particule de scaun care pot provoca o iritație. Ștergerea constantă pentru a încerca să ușureze mâncărimea poate agrava problema.

–   hemoroizii externi, care se dezvoltă sub piele în jurul anusului. Aceștia sunt cei mai inconfortabili, deoarece pielea de deasupra se irită. Dacă se formează un cheag de sânge în interiorul unui hemoroid extern, durerea poate fi bruscă și severă.

Ce cauzează hemoroizii?

Cele mai citite articole

În mod tradițional, hemoroizii sunt asociați cu constipație cronică, tensionare în timpul mișcărilor intestinale și ședere prelungită pe toaletă – toate acestea interferând cu fluxul de sânge înspre și dinspre zonă, determinând îmbinarea și mărirea vaselor. Acest lucru explică, de asemenea, de ce hemoroizii sunt frecvenți în timpul sarcinii, când uterul mărit apasă pe vene.

Tratamentul hemoroizilor și crema pentru hemoroizi

Ameliorarea dramatică a majorității simptomelor hemoroizilor poate fi găsită cu remedii simple, casnice, pentru hemoroizi. Pentru a evita aparițiile ocazionale, pot fi încercate următoarele:

–   consumarea fibrelor: împreună cu un lichid adecvat, fibrele înmoaie scaunele și le fac mai ușor de trecut, reducând presiunea asupra hemoroizilor. Alimentele bogate în fibre includ broccoli, fasole, tărâțe de grâu și ovăz, alimente din cereale integrale și fructe proaspete. Suplimentele cu fibre contribuie la scăderea sângerărilor hemoroidale, a inflamației și a măririi hemoroizilor.

–   exerciții fizice: exercițiul aerob moderat, cum ar fi mersul rapid 20-30 de minute pe zi, poate ajuta la stimularea funcției intestinului.

Ameliorare topică: crema pentru hemoroizi

Cremele pentru hemoroizi fără prescripție medicală care conțin un anestezic local pot calma temporar durerea. Șervețelele de hamamelis (Tucks) sunt liniștitoare și nu au efecte dăunătoare. Un pachet mic de gheață plasat pe zona anală timp de câteva minute poate ajuta, de asemenea, la reducerea durerii și umflăturilor. În cele din urmă, așezarea pe o pernă mai degrabă decât pe o suprafață dură ajută la reducerea umflăturii hemoroizilor existenți și previne formarea altora noi.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa