Hobby versus afacere

de WTA.ro

Sunt convinsa ca fiecare dintre noi are un hobby. Pentru unii dintre doi este dansul, pentru altii pictura, fotografia sau alergatul. Cert este ca din fiecare hobby putem incepe o afecere, daca ne dedicam timpul si toata atentia de care este nevoie pentru a pune pe picioare aceasta idee.
Din pacate, multi dintre noi ne limitam pasiunile si le acordam din ce in ce mai putin timp, considerand ca nu aduc un aport financiar in vietile noastre. Ceea ce conteaza de fapt, este fericirea si sentimentul de multumire pe care il dobandim atunci cand imbinam utilul cu placutul.

Instructor de fitness
Toata viata ti-a placut sa faci exercitii, sa te mentii in forma, atat la nivel fizic, cat si psihic. Ai urmarit zeci de filmari, ai mers la diverse cursuri si te-ai documentat destul de serios in aceasta directie. De ce sa nu faci si un banut frumos din pasiunea ta? Indiferent ca optezi pentru cursuri de yoga, fitness sau pilates poti obtine un post de instructor oriunde: la o sala, la o scoala sau la tine acasa, daca dispui de un spatiu mai mare.

Cele mai citite articole

Fotograf
De mica mi-au placut fotografiile si felul in care o imagine poate spune cat o mie de cuvinte. Oricine poate sa faca o poza, dar nu oricine poate sa faca o poza reusita, o poza care sa exprime un mesaj, o idee. Daca ai facut cursuri foto, detii un portofoliu vast si ai la dispozitie un aparat foto profesional, de ce sa nu castigi niste banuti din sesiunile foto sau dintr-un proiect in care te-ai putea integra?

Muzician
Pentru multi, muzica nu este doar un hobby..este un stil de viata, este cel mai frumos lucru care il detin in aceasta viata. Si pentru asta au studiat..mult! Indiferent ca ai ales sa studiezi un instrument sau ca ai ales sa iti perfectionezi vocea, poti face o afacere din pasiunea ta. Cursurile de canto sunt la mare cautare, la fel si cele de pian, chitara sau vioara.
Poti preda cursuri in privat, la tine acasa sau poti inchiria un studio si sa lucrezi de acolo.

Stilist
Crezi sau nu, este o idee de afacere foarte buna. Foarte multe persoane care un inclinatie catre cultura si moda au ajuns sa fie stilisti de renume, fiind cautate si solicitate de catre elita oamenilor de succes. Pentru asta, trebuie sa ai cunostinte solide in materie de moda si tot istoricul ei, dar si un dram in plus de bun gust si eleganta.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa