Hotărâre a Consiliului Local Reșița, contestată de omul de afaceri Costel Ciobanu! Ce spune primarul Ioan Popa?

de WTA.ro

popa

Consilierii locali reșițeni au respins o plângere prealabilă formulată  de către societatea CODA SERV SRL împotriva proiectului de hotărâre prin care casele de pariuri și jocuri de noroc, magazinele second-hand și casele de amanet vor fi interzise în zona centrală și pe bulevardele din Reșița.

Coda Serv, societatea omului de afaceri Costel Ciobanu, solicita „anularea hotărârii deoarece  au fost încălcate prevederile art. 45 din Constituția României referitor la libertatea economică, art 135 și 136 din același act normativ, oug 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc”, după cum se arată în plângerea prealabilă înaintată administrației locale, plângere respinsă însă de consilierii locali.

Am primit de la una din nenumăratele firme care își desfășoară activitatea de profil în oraș, o contestație pe care am respins-o. Dacă dânșii consideră că trebuie să meargă mai departe sunt liberi să o facă, însă este situația unei cazuistici deja judecată la Bihor, la Oradea. Nu au nicio șansă”, a precizat primarul Ioan Popa.

Cele mai citite articole

Proiectul privind interzicerea caselor de pariuri sau jocuri de noroc și a magazinelor second-hand în centrul Reșiței și pe bulevardele din oraș a fost adoptat în noiembrie 2019. Conform proiectului, agenții economici care desfășoară astfel de activități și au sediile în aceste zone au la dispoziție doi ani de zile pentru a-și regândi afacerile sau pentru a găsi o nouă locație în care să își desfășoare activitatea.

„În Reșița avem peste 85 de case de pariuri, de jocuri de noroc. Este deja o problemă socială, adicția asta, oamenii au devenit ca și alcoolicii, fumătorii. Am în vedere în mod special tinerii,  sunt persoane care muncesc în străinătate și trimit bani acasă și sunt oameni care consumă banii aceștia în câteva zeci de minute.

Limitarea lor ca și dispersie în oraș, în special pe zonele principale, va determina cu siguranță scăderea interesului pentru ele, pentru că nu le vor mai găsi așa ușor. Asta este speranța noastră”, explica la momentul respectiv edilul. În ceea ce privește magazinele second-hand, Popa declara că nu are nimic împotriva acestui gen de afacere, dar că acestea nu trebuie să existe în zonele centrale și pe bulevarde.

Karina TINCUL

Cele mai citite articole