IAȘI: BILANȚ COVID-19! 2184 persoane sunt IZOLATE la DOMICILIU și 293 au ieşit din perioada de 14 zile de AUTOIZOLARE

de WTA.ro

IAȘI: BILANȚ COVID-19! 2184 persoane sunt IZOLATE la DOMICILIU și 293 au ieşit din perioada de 14 zile de AUTOIZOLARE

situatia-judetului-suceava-in-timpul-pandemiei!-2798-de-persoane-se-afla-in-izolare-voluntara-la-domiciliu

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 este următoarea:

  1. Un număr de 2182 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 293 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.
  2. Conform ultimelor centralizări, un număr de 979 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate. În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate un număr de 20 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 6 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.
  3. Structurile IPJ, IJJ şi Poliţie Locală au efectuat un număr de 765 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restrictiilor stabilite. De asemenea, în urma misiunilor efectuate cu privire la respectarea Ordonanţelor Militare, au fost aplicate 282 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 612.300 lei.
  4. Direcţia de Sănătate Publică Iaşi asigură în aceste zile, premergătoare Sărbătorilor Pascale, prin inspectorii din cadrul Serviciului Control în Sănătate Publică, verificarea măsurilor de prevenţie impuse de actualul context epidemiologic, adoptate şi respectate în cadrul unităţilor de desfacere a produselor alimentare. În această perioadă se verifică zilnic aplicarea acestor măsuri, a regulilor de păstrare a siguranţei medicale în spaţiile comerciale şi respectarea regulilor de igienă.

Prefectul județului Iași a dispus instituțiilor cu atribuții de control verificarea modului de comercializare a produselor alimentare, acțiune desfășurată de lucrătorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, DSVSA şi Direcția Agricolă

Totodată, Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi fac un apel către cetaţeni să respecte recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile ordonanţelor militare.

  1. Recomandarea pentru cetăţeni este să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE –0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.
  2.   La nivelul Judeţului Iaşi, numărul de telefon la care se poate apela CJCCI Iaşi, 24/24 ore,      este:  0232.256.265.
  3.   Organizaţiile membre FONSS, Serviciul Voluntar de Ambulanţă – Asociaţia Ambulanţa. Life, Colegiul Sfântul Nicolae, Instituţia Prefectului Iaşi, prin Centrul de Urgenţe Sociale oferă suport persoanelor aflate in auto-izolare / carantina. Începând cu luna aprilie, Centrul de Urgenţe Sociale a lansat o nouă soluţie de sprijin pentru urgenţe sociale, persoane din carantină, cadre medicale sau pacienţi afectaţi de COVID19, persoane izolate sau autoizolate. Astfel, prin apelarea numărului 0374 34 64 64 (tarif normal), persoanele din categoriile menţionate pot solicita serviciile Centrului de Urgenţe Sociale. Noul număr permite conectarea apelurilor la un sistem unic de dispecerizare, ceea ce va facilita preluarea solicitărilor.

Cele mai citite articole

 

Articolul IAȘI: BILANȚ COVID-19! 2184 persoane sunt IZOLATE la DOMICILIU și 293 au ieşit din perioada de 14 zile de AUTOIZOLARE apare prima dată în Ziarul Buna Dimineata Iasi.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa