Iată câteva sfaturi pentru a-ți proteja casa de calcar

de WTA.ro

Calcarul este o problemă comună în multe gospodării, având potențialul de a deteriora aspectul și funcționalitatea diverselor suprafețe, dar și a unor aparate electrocasnice care se alimentează cu apă. Depunerea de calcar poate apărea în urma apei dure care conține cantități semnificative de minerale precum calciu și magneziu. Cu toate acestea, există mai multe metode eficiente pentru a proteja casa ta de calcar și pentru a menține aspectul proaspăt al suprafețelor. 

Iată cum să filtrezi cât mai bine apa din casa ta

  1. Filtrele de apă

În primul rând, instalarea unui sistem de filtrare a apei poate fi o alegere inteligentă. Aceste sisteme elimină sau reduc conținutul de minerale din apă, prevenind astfel depunerea de calcar. Astfel de sisteme pot fi montate la robinetele de bucătărie și de baie, precum și la sistemul de alimentare cu apă al întregii case. Acest lucru va asigura că apa care intră în casa ta este mai puțin susceptibilă să lase urme de calcar pe suprafețele cu care vine în contact. Există o gamă largă de filtre de apa care pot fi utilizate în orice tip de imobil, unele fiind mai avansate și având mai multe straturi care curăță apa, sau altele mai simple care pot fi conectate, de exemplu, doar la mașina de spălat.

  1. Curățarea suprafețelor care au contact cu apa

În al doilea rând, menținerea regulată și corectă a suprafețelor este esențială pentru prevenirea acumulării de calcar. După fiecare utilizare a dușului, a băii sau a chiuvetei, șterge suprafața cu o cârpă moale și uscată pentru a îndepărta orice urmă de apă. Acest lucru va împiedica evaporarea apei și depunerea mineralelor pe suprafață. Utilizarea produselor de curățare specifice pentru calcar poate, de asemenea, ajuta la eliminarea depunerilor deja existente și la prevenirea apariției altora noi. Dacă dorești o metodă simplă și rapidă de îndepărtare a calcarului, poți folosi clor sau zeamă de lămâie cu bicarbonat, acestea vor îndepărta rapid și simplu, fără alți aditivi, calcarul.

Cele mai citite articole

De asemenea, investirea în produse și soluții anti-calcar poate fi o măsură eficientă de protecție a casei tale. Exemplu, se pot folosi inele de silicon pentru robinete sau dușuri, care previn depunerea de calcar în jurul acestor zone. În plus, există o varietate de soluții de curățare pe piață care sunt special formulate pentru a dizolva și îndepărta calcarul fără a afecta suprafețele.

  1. Îngrijește corespunzător electrocasnicele care lucrează cu apă

Un alt aspect important este curățarea și întreținerea corectă a aparatelor electrocasnice care utilizează apă. Mașina de spălat vase, mașina de spălat rufe și cafetiera sunt doar câteva exemple de aparate care pot suferi de depuneri de calcar. Urmează instrucțiunile producătorului pentru a efectua curățările periodice recomandate pentru a preveni acumularea de calcar și pentru a menține eficiența aparatelor pe termen lung.

În final, protejarea casei tale de depunerile de calcar necesită atât prevenție cât și întreținere regulată pentru a te putea bucura de toate aparatele casei tale, dar și o viață sănătoasă cu apă curată. Dacă dorești să trăiești fără grija apei, accesează site-ul celor de la shop-einstal.ro și alege filtrul de apă potrivit pentru tine și casa ta. 

Sursa foto: Unsplash.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa