Idei de amenajare a holului de la intrare pentru un aspect impresionant 

de WTA.ro

Holul de la intrare este primul lucru pe care îl văd oaspeții când intră în casa ta și, prin urmare, ar trebui să creeze o primă impresie plăcută. Este un spațiu important, care poate fi folosit pentru a-ți demonstra stilul personal.

Folosește culori vibrante și texturi interesante

Pentru a folosi culori vibrante și texturi interesante în amenajarea holului, poți începe prin a alege o schemă de culori care să se potrivească cu stilul casei tale. Alege culori care să te inspire și care să transmită o energie pozitivă, cum ar fi portocaliu, galben, verde sau albastru. De asemenea, poți să adaugi și texturi interesante, cum ar fi polistiren decorativ interior, un covor cu un model geometric sau perne decorative.

Adaugă o oglindă mare

Cele mai citite articole

Adăugarea unei oglinzi mari în hol poate avea un impact semnificativ asupra aspectului și atmosferei spațiului. Îmbinată cu un profil decorativ, aceasta poate face ca holul să pară mai mare decât este în realitate. Aceasta se datorează faptului că oglinda reflectă lumina și o împrăștie prin întreaga încăpere, ceea ce creează iluzia de spațiu.  Oglinda mare poate fi și un element decorativ în sine, la fel ca profile decorative exterior. Alege o oglindă cu un cadru interesant sau o formă neobișnuită pentru a adăuga un punct focal interesant în hol.

Adaugă o lampă sau o sursă de lumină

Iluminatul este important în orice încăpere, iar într-un hol este binevenit să ai o sursă de lumină suplimentară. 

  • O lampă de podea poate fi o alegere excelentă pentru a ilumina holul. Alege o lampă cu un design interesant sau un abajur colorat pentru a adăuga un element decorativ. 
  • Un candelabru elegant poate adăuga o notă de lux în hol. Alege un candelabru care să se potrivească cu stilul casei tale și cu dimensiunea holului.
  • O lampă de perete poate fi o alegere excelentă dacă spațiul din hol este limitat. Alege o lampă cu un design modern pentru a adăuga un plus de stil.
  • Spoturile LED sunt o soluție practică și modernă pentru a ilumina holul. Acestea pot fi montate pe tavan sau pe perete, în funcție de nevoile tale.
  • În plus față de sursa principală de iluminat, poți adăuga și o lumină ambientală în hol. Aceasta poate fi creată prin utilizarea unor lămpi decorative sau a unor lumânări parfumate.

Amenajarea holului de la intrare poate fi o sarcină provocatoare, dar cu puțină imaginație și planificare, acest spațiu poate deveni un punct de atracție pentru casa ta. Fie că optezi pentru culori vibrante, texturi interesante sau piese de mobilier practice și elegante, amenajarea holului poate face o impresie deosebită asupra oaspeților și poate crea o atmosferă primitoare pentru toți cei care intră în casa ta.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa