Idei de cadouri de Crăciun pentru copii

de WTA.ro

Mai e puțin până la Crăciun și dacă ești în pană de idei, iată ce poți cumpăra pentru cei mici fără să cheltuiești o avere. Sunt jucării practice și educative, de care orice copil s-ar bucura, dacă le-ar primi în dar!

În preajma sărbătorilor de iarnă, părinţii încep din timp căutările pentru a găsi cadoul ideal pentru cei mici. Şi cum jucăriile sunt preferatele copiilor, noi ne-am gândit să-ţi dăm câteva sfaturi pentru a-i oferi o jucărie practică şi distractivă, pentru vârsta lui!

De la 1 la 12 luni

Jucării recomandate: caruselul montat deasupra pătuţului, jucăriile din plastic care produc diferite zgomote (zăngănitoarele), jucăriile din cauciuc, în formă de animăluţe (le poate băga în guriţă pentru a le roade), cutiuţele muzicale sau orice altă jucărie cu muzică, cuburile colorate, premergătorul cu jucării încorporate, jucărioarele plutitoare pentru baie (răţuşte, peştişori, etc). Este vârsta la care bebeluşul descoperă sunetele şi culorile.

De la 1 la 3 ani

Jucării recomandate: jucării cu rotiţe,  cuburi colorate (începe să ştie să le aşeze pe culori, forme şi mărimi), lopeţele şi găletuşe pentru nisip, jucării muzicale şi sonore. Cărţile colorate sunt indispensabile mai ales că poate să dea singur paginile şi să se uite la desene, plastilina, creioanele colorate, acuarelele, tricicleta (la această vârstă învaţă să pedaleze). La această vârstă are nevoie să alerge, să sară. De asemenea, îl distrează jucatul cu nisip, pământ sau apă. Încep să-i placă muzica şi cărţile colorate, cu multe desene. De la 2 ani începe să picteze, să modeleze şi să deseneze.

De la 3 la 6 ani

Jucării recomandate: îl atrag în continuare plastilina, cărţile de colorat şi muzica (importante pentru a-şi dezvolta creativitatea şi expresivitatea), jucăriile care implică lucrul manual, maşinile şi camioanele performante, păpuşile şi seturile de jucării gen bucătărie în miniatură, trusa de doctor, puzzle,  jocurile cu cifre şi litere. Îi place să construiască case şi drumuri din cuburi, începe să cunoască cifrele şi literele.

Cele mai citite articole

De la 6 la 8 ani

Jucării recomandate: jocurile bazate pe regulamente, de genul Monopolly, seturile de obiecte cu care copilul poate face diverse combinaţii şi le poate aranja după cum doreşte. Cărțile cu eroi sunt preferatele lor, așa că îi poți face o mare bucurie cumpărându-i de pe colecții.libertatea cărți din Colecția
„Micii Mei Eroi”
de la Libertatea. Ajută-l să descopere eroi în carne și oase, oameni care au realizat lucruri mărețe și care au schimbat lumea în care trăim, cum ar fi Leonardo da Vinci, Albert Einstein, Marco Polo, Marie Curie, Amadeus Mozart etc. Oferă-i plăcerea de a citi poveștile lor, într-o colecție de cărți copii ilustrate create special pentru cei mici.

Idei de cadouri de Crăciun pentru copii

Nu rata și celelalte oferte de pe colecții.libertatea!

De la 8 la 14 ani

Jucării recomandate: cele de strategie, mai ales cele pe computer, jucăriile care trebuie asamblate, machetele (un avion, o maşină), bicicleta, skateboardul, trotineta de scheme, jocurile în miniatură. La această vârstă, copiii sunt atrași în continuare de cărți copii, se joacă pe computer și le plac noile tehnologii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citește și…

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa