Idei de preparate cu pui pentru cină

de WTA.ro

Carnea de pui este una dintre cele mai versatile proteine ​​și adesea este cel mai ușor de a-i determina pe copii să mănânce. Cel mai probabil, fiecare iubitor al acestui tip de proteină are câteva pachete de pui în congelator, indiferent dacă sunt cu piept de pui, picioare sau aripi. Deși există numeroase rețete în care acest tip de carne poate fi folosită, este destul de ușoară blocarea într-o anumită rutină de gătire. Pentru varietate și pentru un plus de diversitate în meniul familial, mai jos se regăsesc câteva dintre cele mai bune idei de gătire a cărnii de pui pentru o cină delicioasă alături de familie sau prieteni.

1. Rulada cu pui umplută cu slănină, spanac și brânză gouda

Această ruladă cu pui nu este umplută doar cu slănină tocată gătită, ci este și înfășurată în fâșii de slănină. Spanacul și brânza gouda sunt umplute apoi în interiorul pieptului de pui dezosat înainte ca acesta să fie rulat, acoperit cu slănină și pus apoi la grătar până se gătește suficient și devine ușor crocant.

2. Pui la tigaie

Ce este mai bun decât un nou fel de mâncare delicioasă cu carne de pui? Unul care include și legume, făcându-l o masă sănătoasă cu ingrediente din mai multe grupe alimentare. Pulpele de pui cu os, cartofi dulci și broccoli sunt toate prăjite împreună într-un sos de soia, suc de lămâie, miere și piper Cayenne. Mâncarea finală este aromată, colorată și extrem de hrănitoare.

3. Piept de pui cu muștar

Cele mai citite articole

Dacă copiii adoră bucățelele de pui înmuiate în muștar de miere, atunci vor alerga la masa de seară pentru a savura acest pui dezosat la cuptor într-un sos de muștar cu miere. Muștarul cu miere, conservele de caise și oțetul de orez se combină cu tarhon, rozmarin și ceapă verde într-un sos dulce și picant în același timp. Pieptul de pui se rumenește rapid într-o tigaie, apoi se fierbe în sos până este gătit suficient și este perfect pentru a fi servit peste orez.

4. Yakitori Negima japonez (Frigărui de pui la grătar)

Când este vorba despre o rețetă japoneză de pui, toată lumea se gândește mai întâi la teriyaki. Dar există un alt fel de mâncare popular care folosește pui, distractiv de făcut și de mâncat. Yakitori negima sunt frigărui de bucăți de pui și scallions, acestea fiind făcute la grătar și amestecate cu un minunat sos de soia, mirin, sake de gătit și ghimbir. Rezultatul este un preparat aromat de pui care poate deveni un nou favorit al familiei. Se servește peste orez cu legume prăjite.

5. Pui chinezesc învelit în hârtie

Această rețetă poate dura ceva timp, dar rezultatele merită tot efortul. În această rețetă tradițională de banchet chinezesc, puiul este marinat într-un amestec de sos de soia, sos de stridii, ghimbir, ulei de susan, cherry și pudră din cinci condimente. Se adaugă ciuperci și ceapă chinezești, iar apoi amestecul este înfășurat în hârtie. Pachetele sunt prăjite într-un wok și apoi deschise și acoperite cu coriandru proaspăt.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa