Idei și trucuri practice pentru amenajarea unei terase

de WTA.ro

O terasă este un spațiu excelent pentru relaxare, petrecerea timpului în aer liber și socializare. Amenajarea terasei poate fi o sarcină dificilă, dar cu puțină planificare și creativitate, poți crea un spațiu confortabil și atrăgător. De la alegerea mobilierului potrivit și a plantelor adecvate, până la iluminatul exterior și crearea zonelor distincte, aceste sfaturi te vor ajuta să creezi un spațiu confortabil și atractiv pentru a te bucura de terasa ta în orice moment al zilei.

Iată câteva idei și trucuri practice pentru amenajarea unei terase:

  • Stabilește un buget

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să stabilești un buget pentru amenajarea terasei tale. Bugetul tău va determina ce fel de mobilier și decorațiuni poți achiziționa. Dacă bugetul tău este limitat, încearcă să cumperi mobilier și decorațiuni de la magazine cu reduceri sau să te uiți după vânzările de sezon. De asemenea, poți merge la târguri sau te poți uita pe site-uri dedicate revânzărilor de produse, de unde poți cumpăra mobilier și decorațiuni la prețuri mult mai mici.

  • Alege mobilier confortabil și durabil

Mobilierul confortabil și durabil este esențial pentru o terasă. Încearcă să găsești mobilier care să reziste la intemperii și să fie ușor de curățat. Alege un set de masă cu scaune pentru terasă, dacă vrei ca terasa ta să aibă un aspect unitar. Iar dacă terasa este expusă la soare, poți alege mobilier cu umbrelă încorporată sau poți cumpăra o umbrelă separată. În cazul în care nu dispui de mult spațiu, poți alege să achiziționezi o canapea pe care să te relaxezi și o măsuță de cafea pe care să îți pui lucrurile. Dacă nu ești sigur ce model de canapea să alegi, află de la echipa Homelux.ro cum se alege o canapea, pentru a putea să profiți la maximum de spațiul pe care îl ai.

  • Plantează flori și plante

Plantele și florile pe terasă pot adăuga culoare și frumusețe locului. Pentru un efect stilistic maxim, alege să plantezi flori în culori vii și vibrante în ghivece sau jardiniere. Este important să alegi atât flori, cât și plante care se potrivesc cu climatul și expunerea la soare de pe terasa ta.

  • Adaugă elemente decorative

Cele mai citite articole

Elementele decorative pot adăuga personalitate și stil terasei. Poți alege lumânări, lanterne, pături, perne decorative și alte decorațiuni care se potrivesc cu estetica terasei tale. Poți alege, de asemenea, obiecte decorative care sunt și funcționale, cum ar fi un suport pentru sticle de vin sau un suport pentru cărți.

  • Instalează iluminat exterior

Iluminatul exterior poate crea o atmosferă plăcută și confortabilă pe terasă în timpul serii. Alege lămpi de perete, lumânări sau instalație de lumini pentru a crea un efect de iluminare plăcut. Dacă vrei să ai lumină ambientală, alege să pui o lustră joasă deasupra mesei sau să pui o lampă în spatele canapelei, care să atragă atenția atenția asupra piesei de mobilier, dar și pentru a feri ochii de lumina artificială.

  • Ia în considerare protecția împotriva vântului și a zgomotului

Dacă terasa ta se află într-o zonă cu vânt puternic sau zgomot de trafic, ia în considerare instalarea unor paravane sau panouri de separare pentru a crea o barieră de protecție. Acestea pot ajuta la reducerea zgomotului și a vântului, permițându-ți să te bucuri de terasa într-un mediu mai liniștit.

În concluzie, amenajarea unei terase poate fi o sarcină provocatoare, dar cu puțină planificare și creativitate, poți crea un spațiu confortabil și atractiv.

Sursă foto: unsplash.com.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa