„Îmi mențin același sfat; reșițenii să nu iasă din case decât dacă este absolut necesar“

de WTA.ro

aa

România se confruntă cu o situație fără precedent. Sâmbătă 14 martie s-a intrat în scenariul 3 din 4, când numărul celor infectați cu noul virus COVID-19 a trecut de 100. Specialiștii recomandă spălarea mâinilor cu apă și săpun, cât mai des, ca măsură simplă de igienă și spun că este indicat să evităm locurile aglomerate.

Același sfat îl recomandă și primarul Reșiței Ioan Popa, conlocuitorilor urbei. Contactat telefonic acesta a declarat: „Îmi mențin același sfat: oamenii, reșițenii să-și limiteze drumurile și ieșirile care nu au un sens neapărat important. Am observat că în ciuda mesajelor pe care noi le dăm, toată lumea le dă, joi și vineri prin parcuri prin magazine, prin locurile de joacă, se circulă cu lejeritate. Oamenii dau mâna unii cu alții, ignorând avertismentele, neînțelegând adevăratul risc al acestei epidemii. Acest lucru este grav pentru că nu se gândesc în primul rând la cei dragi lor, cei pe care-i iubesc: părinți, copii, bunici. Dacă nu te gândești la tine, măcar gândește-te la cei apropiați pe care îi poți îmbolnăvi. Există o lejeritate ieșită din comun și sfatul meu este același: să limiteze pe cât posibil deplasările care nu-și au strict necesitatea, în perioada asta.“

Cele mai citite articole

La această oră se află în Caraș-Severin 304 persoane în autoizolare, 84 au ieșit după cele 14 zile obligatorii, iar în carantină sunt 51. După cum a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică – Botgros Daniel.  „Au fost recoltate pana acum 37 de probe de la carantinații din Reșita, se vor lua de la toți dar între timp intră unii noi“.

 

Dan AGACHE

Cele mai citite articole