Impozite uriașe pentru clădirile lăsate în paragină. Primăria Reșița pune piciorul în prag

de WTA.ro

Impozite uriașe pentru clădirile lăsate în paragină. Primăria Reșița pune piciorul în prag

aa
La nivelul primăriei municipiului Reșița a fost instituită o comisie care are atribuții privind identificarea clădirilor neîngrijite sau care necesită reabilitare. Comisia notifică proprietari și oferă un termen pentru remedierea celor constatate iar dacă aceștia nu remediază problemele se întocmește o fișă de evaluare a imobilului care este înaintată Direcției de Impozite și Taxe locale, care propune Consiliului Local majorarea impozitului pe clădirea respectivă. Acesta poate fi majorat până la 500%, funcție de stadiul de degradare.

ss
În prezent în municipiul de pe Bârzava, există peste 40 de clădiri cu impozit majorat cu procente cuprinse între 300 și 500%. Cele mai multe aparțin parțial sau în totalitate societății CODA SERV SRL, SC UNIVERSAL, CFR, POȘTA ROMÂNĂ, COMALIMENT SA, CONSPROIECT sau DUȘAN ȘI FIUL.
Au fost cazuri în care, în urma notificării, proprietarii au remediat cele semnalate de comisie, iar în anul următor impozitele au revenit la normal“, a declarat pentru Reper 24 Ionuț Brabete – directorul executiv al Direcției de Impozite și taxe locale.

dd

Cele mai citite articole

 

Citește și „Până nu acționăm asupra lor coercitiv, nu înțeleg că trebuie să se conformeze”! Zeci de clădiri din Reșița, supraimpozitate!

 

Dan AGACHE

Cele mai citite articole