Imprejmuirea clădirii de birouri: 3 opțiuni principale

de WTA.ro

Clădirile de birouri, ca și locuințele individuale, au cerințe în ceea ce privește siguranța și intimitatea. Din acest motiv, împrejmuirea devine un aspect foarte important, așa că iată care sunt opțiunile pe care te poți baza atunci când ajungi la această etapă. 

Amenajează împrejmuirile folosind plasă de gard împletită 

Plasa de gard este o soluție foarte eficientă de împrejmuire, mai ales în contextul actual, în care delimitarea proprietății este un aspect care ține de legalitate. În plus, această soluție nici nu este costisitoare, deoarece poți găsi plasă de gard împletită, foarte ieftină, în magazinele specializate. 

Aceasta îți oferă avantajul durabilității și al rezistenței în timp, deoarece plasa împletită este tratată special astfel încât aceasta să reziste la intemperii, în mediul exterior, dar și la alte tipuri de solicitări. 

De asemenea, vei beneficia și de vizibilitatea pe care ți-o oferă acest tip de împrejmuire, deoarece spre deosebire de alte tipuri de garduri, plasa împletită beneficiază de ochiuri care îți permit să vezi dincolo de împrejmuire. 

Firește însă, plasa de gard simplă nu îți va fi de ajutor de una singură, ci vei avea nevoie de stâlpi de susținere. Stâlpii sunt realizați în general din țeavă rectangulară zincată, care îți oferă rezistență prin încastrarea în pământ sau beton. De asemenea, țeava pentru stâlpi este tratată anticoroziv, astfel încât stâlpii să reziste în timp, în mediul exterior, chiar și în cele mai dificile condiții. 

Instalarea unui gard din sârmă împletită poate fi realizată fără probleme de echipe simple de muncitori sau chiar în regie proprie, deoarece sistemul de dispunere este facil și ușor de montat. Totuși, va fi nevoie să ai în vedere distanța dintre stâlpi, astfel încât gardul să nu flambeze sau sa nu cedeze cauzând accidentări.

Amenajează împrejmuirea folosind un soclu din beton

Cele mai citite articole

Soclul din beton îți permite să construiești o structură foarte rezistentă la baza împrejmuirii, în vreme ce în partea superioară vei putea amenaja folosind alte materiale. Spre exemplu, amenajarea cu fier forjat poate fi o soluție deosebită de aranjare a gardurilor pentru clădirile de birouri, în funcție de dimensiunea și specificul acestora. 

Gardurile din fier forjat și panouri de policarbonat sunt o soluție deosebit de estetică de amenajare a împrejmuirilor, însă singurul inconvenient al acestora este faptul că au un preț mai ridicat decât oricare alt tip de materiale de amenajare.

Amenajează împrejmuirea cu gard gabion

Împrejmuirile de tip gabion sunt moderne și deosebit de estetice. Din acest motiv din ce în ce mai multe companii apelează la garduri de acest tip, acestea fiind elegante și rezistente și mai ales extrem de potrivite pentru interior și pentru clădirile de birouri.

Gabioanele sunt construite pe un perete de plasa sudată, foarte rezistentă la solicitări, care este umplut cu piatră naturală, de dimensiuni diferite. Astfel, rezistența crește considerabil, iar rezultatul final se va concretiza în spații deosebit de estetice și de durabile.

Având în vedere faptul că piatra naturală nu se degradează în timp, acest tip de amenajare nu își va schimba aspectul. Scheletul metalic sprijină direct pe sol sau poate fi încastrat, astfel încât să te poți bucura de stabilitate la nivelul împrejmuirii.

Deși la nivel de costuri soluția s-ar putea să pară costisitoare, în realitate vei vedea că ea îți aduce multiple avantaje, dar și o amenajare elegantă și modernă a spațiului exterior. 

Este important să ai în vedere faptul că gardurile de tip gabion necesită o măsurare corectă a spațiilor, dar și suficient loc pentru dispunere, pentru că acestea impun o oarecare grosime, diferită față de orice alt tip de împrejmuire pentru spații de birouri.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa