În atenția Prefecturii Neamț – Subiectul ”coronavirus”

de WTA.ro

Noi nu suntem specialiști în managementul situațiilor de urgență sau de criză, dar am sesizat prin intermediul grupului nostru de ziare (ziarpiatraneamt.ro, ziarroznov.ro, ziarroman.ro, ziartarguneamt.ro, ziarbicaz.ro) un interes foarte mare din partea nemțenilor pe subiectul ”coronavirus”. Cetățenii au foarte multe întrebări la care nu le răspund autoritățile, au multe sugestii, nemulțumiri și dezbat foarte mult problematica legată de subiect.

Unul dintre clipurile postate de noi în care un cunoscut farmacist  din Neamț explică ce e cu acest virus a strâns în mai puțin de 24 de ore peste 100.000 vizualizări ceea ce certifică cererea și nevoia foarte mare de informare a nemțenilor.

Noi ca presă nu putem acoperi eficient aceasta cerere de informare și oamenii au nevoie de răspunsuri și de asigurări că instituțiile sunt pregătite. Mai mult de atât, cetățenii consideră că situația de excepție impune măsuri de excepție și o implicare mult mai concretă a autorităților, dar mai ales a tuturor factorilor care pot contribui pe parte de prevenție și conștientizare.

Cele mai citite articole

Ținând cont de interesul și nevoia de informare a cetățenilor sugerăm Prefecturii Neamț să organizeze o întâlnire de dialog social extins la care să fie invitată presa, întâlnire care să aibă ca scop informarea, dar mai ales stabilirea de măsuri extinse pe zona de prevenție și conștientizare a populației. Sugerăm ca la acestă  întâlnire să ia parte în afară de autorități și reprezentanții cultelor religioase, a transportatorilor, a comercianților de alimente, a organizatorilor de evenimente și a altor entități care administrează zone cu trafic mare de persoane.

Informarea din surse cât mai oficiale și stabilirea unei strategii de prevenție și informare unitare la nivelul județului unde fiecare parte implicată să transmită același mesaj în zona pe care o administrează ar fi cu adevărat utilă într-o astfel de situație și ar contribui eficient la reducerea nivelului de panică în rândul populației județului Neamț.

Mulțumim anticipat Prefecturii Neamț pentru solicitudine.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Cele mai citite articole