Contactarea unui designer de interior poate fi o modalitate excelentă de a adăuga unicitate și eleganță oricărui spațiu.
Dar aportul lui nu se rezumă doar la estetică ci și la funcționalitate.
Nu există un moment greșit, pentru a apela la un profesionist în vedera amenajării casei sau a biroului, dar ideal este să fie cât mai devreme față de orice acțiune care poate interveni în spațiu. Și chiar dacă se întâmplă să simți nevoia de a vorbi cu un designer de interior în timpul lucrărilor, asigură-te că îi dai acestuia un pic de timp să înțeleagă și să poată găsi și gândi soluții pentru situația deja existentă.
În general, cel mai bine este să apelezi la un designer de interior cât mai curând posibil după achiziționarea sau închirierea unui spațiu. Acest lucru îi oferă timp suficient pentru a corela dorințele tale cu soluții de design care se potrivesc bugetului tău.
Dacă este vorba de un imobil care urmează să fie construit, cel mai bine este să contractezi un designer/arhitect de interior încă de la discuția cu arhitectul, dacă acesta din urmă nu se ocupă și de designul de interior. Poate părea foarte devreme, însă entitățile implicate: client, architect, designer de interior ar trebui să facă echipă pentru a detalia toate aspectele, atât exterioare cât și interioare ale spațiului, așa ar fi ideal.
Dacă acest lucru nu este posibil, un alt moment important în care designerul de interior poate fi contractat, ar fi înainte de implementarea sistemului electric. De ce? Pentru că pozitionarea mobilei poate să difere față de ideea de început, corpurile de iluminat sunt foarte diverse, poate trebuie regândită iluminarea ambientală sau chiar generală.
Dacă alegi ca treptele de la scară să fie iluminate cu bandă LED, de exemplu, pentru asta trebuie să existe alimentare și spațiu gândit pentru transformator. Exemplele pot fi multe, dar toate converg către un moment cât mai de început al construcției.
Experimentați o renovare personalizată cu un designer de interior
”Experiența alături de CR Design în amenajarea personalizată a casei noastre a fost una dintre cele mai bune decizii. Am avut plăcerea de a lucra cu profesionisti foarte atenti, care mi-au înțeles viziunea și au reușit să o ducă la viață.
Lucrul direct cu un designer mi-a oferit oportunitatea de a crea ceva care să reflecte cu adevărat stilul și personalitatea mea, ținând cont de considerații practice precum spațiul, complexitatea iluminatului și bugetul.
Procesul a început prin a identifica ceea ce am sperat să obțin din acest proiect – un spațiu care să fie funcțional, dar stilat, atât pentru mine, cât și pentru restul membrilor familiei, chiar și pentru oaspeții noștri.
Având în vedere acest obiectiv, împreună cu designerul, am discutat despre diferite materiale, culori, piese de mobilier, texturi etc., care ar putea fi folosite în tot spațiul.
Am lucrat îndeaproape la fiecare detaliu – de la elemente la scară mare, cum ar fi pereții, până la detalii mici precum perdele sau accesorii – până când am creat combinația ideală de formă și funcție.”
Un designer/architect de interior este necesar încă de la începutul proiectului?
Răspunsul este clar ”DA” și putem adăuga că un designer/architect de interior este necesar până la final, adică până la ultima vază, tablou, plantă, puse la locul lor, așa cum a fost gândit întregul proiect.
Contractarea unui designer/architect de interior cât mai devreme duce la evitarea eventualelor erori de producție și implementare, la evitarea alegerii materialelor necorespunzătoare, a produselor prea mari sau prea mici.
Asigură existența corespunzătoare a spațiilor de trecere și de manipulare, precum și o cromatică armonioasă care durează în timp.
Mai multe detalii pe Blogul CR Design