În ce unelte merită să investești ca să le ai în casă la nevoie

de WTA.ro

Oricât de nouă este casa în care locuim, întotdeauna apare câte o situație în care trebuie să apelăm la un specialist sau la vreun vecin iscusit, asta dacă noi sau partenerii nu ne pricepem la meșterit prin casă. Chiar și așa, sunt situații în care nu avem timp sau la cine să apelăm pentru a rezolva o situație neprevăzută și, cel mai simplu este să avem la îndemână câteva unelte.

Există în viața noastră multe momente în care avem de asamblat o piesă de mobilier sau de deblocat o clanță, iar atunci este bine să avem la cine apela. Nu mulți dintre noi au talentul de a ști să utilizeze uneltele, însă este bine să avem mereu în casă măcar o trusă de scule în cazul în care apare vreo urgență. Cei mai experimentați dintre noi dețin masini de gaurit, fierăstrău și boloboc, dar acestea sunt scule ce necesită ceva mai multă experiență. 

Pentru începători și pentru cei fără prea multă îndemânare, iată care sunt uneltele ce nu trebuie să lipsească din casă:

Ruleta

Este, cu siguranță, cea mai des utilizată unealtă dintr-o casă. Nu necesită calități deosebite pentru a o utiliza și ne ajută în extrem de multe situații, mai ales atunci când vrem să aducem un corp nou de mobilier în casa noastră. Scopul ei este de a măsura cu exactitate distanța dintre două puncte și, dacă distanța este mai mare, o ruletă cu sistem de blocare este perfectă. 

Ciocanul

Îl regăsim cu ușurință în multe case, deoarece este indispensabil. Îl folosim pentru a bate cuie, a îndrepta diferite obiecte sau chiar pentru a le sparge și nu necesită foarte multă experiență. Totuși este necesară puțină îndemânare și atenție pentru a nu provoca vreun accident. 

Cel puțin 2 șurubelnițe

Cele mai citite articole

Cele mai des folosite șurubelnițe sunt cele cu vârful drept și în cruce, iar acestea ne sunt de folos inclusiv când vine vorba de jucăriile copilului sau de diverse aparate electronice regăsite în casele noastre. 

Un set de chei

E drept, aici trebuie ceva mai multă experiență pentru a le utiliza, dar nimic nu este imposibil. Acestea sunt de ajutor, în general, atunci când este o problemă la instalația sanitară. 

Un patent

Fie că ai un patent sau un clește, acesta îți va fi de mare ajutor atunci când vrei să scoți un cui sau să îndrepți un lucru (prea fragil pentru a folosi ciocanul). 

Din trusa ta nu trebuie să lipsească banda izolatoare, un cutter și o lanternă (pentru situațiile în care cea de la telefonul mobil nu este suficientă. O parte dintre aceste unelte îți vor fi de ajutor și la mașină sau la bicicletă, deci utilitatea lor este pe termen lung și este dovedită în mai multe domenii. 

Chiar dacă nu ai încercat niciodată să meșterești diverse prin casă, la o simplă căutare pe internet vei găsi o multitudine de bloguri si video-uri ce te vor ajuta să rezolvi măcar temporar problema apărută. Nu puține persoane și-au descoperit abilitățile în bricolaj datorită unor videoclipuri ale căror rezultate erau imposibil de obținut de la magazinele de specialitate. 

Sursa foto: Shutterstock 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa