În județ au sosit materiale pentru protecția celor din prima linie și dezinfectanți

de WTA.ro

În județul Bistrița-Năsăud au ajuns noi materiale de protecție pentru personalul din prima linie, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița. Acestea sunt destinate pompierilor, personalului de la Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud, de la Direcția de Sănătate Publică, precum și cadrelor medicale din Spitalul de Urgență Bistrița.

”Cel de al treilea transport de materiale pentru protecție și dezinfectați a sosit în această dimineață. Este vorba de noi materiale de protecție pentru personalul medical din prima linie, materiale de protecție împotriva infecției cu noul coronavirus ce vor intra în folosința pompierilor, personalului de la Serviciului de Ambulanță Bistrița-Năsăud și DSP Bistrița – Năsăud, precum și cadrelor medicale din Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Este vorba despre 1380 combinezoane complete de unică folosință, dotate inclusiv cu glugă și protecție pentru încălțăminte, un filtru pentru camerele de izolare și transport cu presiune negativă, precum și zeci de litri de dezinfectanți TP 2 de nivel înalt pentru suprafețe critice, echipamente medicale critice și instrumentar medical”, a informat ISU Bistrița-Năsăud. 

Materialele sunt de proveniență sud-coreeană și fac parte dintr-un lot achiziționat de România, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Cele mai citite articole

Managerul Serviciului Județean de Ambulanță, dr. Annabella Muzsi, a informat la rândul ei: ”Stocurile SAJ BN au fost completate azi (vineri – n.r.) cu: 300 bucăți de combinezoane de protecție (+100 de bucăți pe drum din Cluj, în mașina unității), 50 de litri de dezinfectant TP2 concentrat; 1000 perechi de mănuși și viziere de protecție pentru personal.

”În plus, a venit și uscatorul de rufe, electric, achiziționat de unitate pentru personal pentru a se putea usca mai usor și eficient uniformele de lucru care se poartă în misiuni”, a informat dr. Muzsi.

Cel de al – III – lea transport de materiale pentru protecție și dezinfectați a sosit în această dimineață.Noi…

Publiée par ISU Bistrița – Năsăud sur Vendredi 27 mars 2020

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa