În județul Tulcea, 21 dintre cele 26 de cazuri suspecte de infectare cu coronavirus COVID-19 sunt negative

de WTA.ro

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Tulcea a anunțat că la nivelul județului Tulcea, la data de 19 martie sunt înregistrate 414 persoane aflate în autoizolare la domiciliu din care 135 în municipiul Tulcea, în creştere față de ziua precedentă. De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 22 persoane.

Începând cu data de 13 martie, de la 26 de persoane s-au recoltat probe biologice în vederea testării Covid 19, iar rezultatele testării pentru 21 dintre aceste persoane au fost negative.

„Facem precizarea că ultimele două rezultate negative sunt ale persoanelor cărora li s-au prelevat săptămâna aceasta probe biologice după ce au fost aduse la Spitalul Judeţean cu izoleta: un tânăr de 30 de ani revenit din Norvegia şi o tânără de 19 ani revenită din Germania. Până la această dată, 19 martie, judeţul Tulcea nu are confirmat niciun caz de infectare cu virusul COVID 19, fiind unul dintre judeţele ţării în care prezenţa virusului nu a fost confirmată“, au precizat reprezentanții CJSU Tulcea.

Cele mai citite articole

În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, acțiuni efectuate de reprezentanții D.S.P., I.P.J și I.J.J, până în prezent s-au efectuat în total 925 controale din care 192 în data de 18 martie 2020.

În urma efectuării acestor controale a reieșit faptul că toate persoanele controlate au respectat condițiile impuse de lege.

„Facem apel la calm și informare doar din surse oficiale: comunicatele Instituției Prefectului Județ Tulcea sau ale Grupului de Comunicare Strategică constituit la nivel național“, au transmis reprezentanții Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Tulcea

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa