În lipsa de privitori, Primăria Oradea taie copacii sănătoși de pe malul Crișului

de WTA.ro

Nu mai puțin de 15 arbori de pe malul Crişului Repede, pe strada Principatelor Unite, sunt puşi la pământ de drujbaşii de la RER.

Profitând de faptul că lumea stă în casă și în mod cert nu vor mai avea obiecțiile orădenilor, ca și în cazul tăierii copacilor de pe malul Crișului de la langa str. Libertății de la începutul lunii martie.

Ei bine, iată că mișcarea pe ascuns a municipalității nu a scăpat de ochii orădenilor. Arhitectul Cristian Puşcaş, a postat pe pagina proprie de socializare imagini cu textul „#Stațiîncasă. Țeapă… pe malul Crișului”.

De asemenea, ecologistul Orlando Balaş a presupus că ar fi vorba de toaletări şi a avansat un scenariu pe cât de trist, pe atât de obişnuit pentru Oradea.

Cele mai citite articole

„Toaletări în Oradea, adică tăieri în două etape, plătite de două ori. Și nu se pune că s-au tăiat acum, cînd sînt verzi și sănătoși, ci la anul, cînd vor fi uscați sau bolnavi(…) Pe Strada Principatelor Unite, lîngă parcarea din Tudor Vladimirescu, se curăță malul Crișului de arbori. Ar fi păcat să nu putem admira betonul și mărețele ctitorii din cauza unor coroane de arbori”, transmite Balaș.

Municipalitatea se apără motivând că 15 arbori sunt tăiați pentru a face loc unei piste prevăzute într-un proiect, iar potrivit directorului tehnic Emil Benţan, municipalitatea va planta pe malul Crişului 50 de platani.

Problema omisă (sau nu) de câtre primarul Bolojan și staful său este că platanii sunt în fapt o alegere extrem de păguboasă în această perioadă, datorită insectei care ne afectează și pe noi, și anume tigrul platanului.

Din această cauză, susţine Orlando Balaş, preţul puietului de platan a căzut iar pepinierele sunt fericite să vândă oraşului un produs pe care nimeni altcineva din privat nu îl mai cumpără.

Post-ul În lipsa de privitori, Primăria Oradea taie copacii sănătoși de pe malul Crișului apare prima dată în Stiri Oradea.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa