În loc de garaje, locuri de parcare pentru cei de pe strada Bielefeld, care devine pietonală! Proprietarii vor fi despăgubiți!

de WTA.ro

modelmic

16 garaje din zona Luncă vor fi puse la pământ, iar în spațiul rămas liber după dărâmarea acestora vor fi amenajate locuri de parcare. Acestea sunt destinate locuitorilor de pe strada Bielefeld din Reșița, care va deveni strict pietonală. Proprietarii garajelor vor fi despăgubiți, dă asigurări primarul Ioan Popa.

Am avut discuții cu toți proprietarii de garaje. S-a făcut o evaluare de către un evaluator acceptat ANEVAR, iar prețurile de răscumpărare sunt undeva între 3000-4500 de euro. Se vor disponibiliza sume pentru achiziția lor, după care le dărâmăm și vom face parcări pentru cei care stau pe Bielefeld astăzi și nu au unde să își pună mașinile”, a explicat edilul.

În locul celor 16 garaje vor fi amenajate 26 de locuri de parcare.

Cele mai citite articole

Pe șase străzi din Luncă, străzi care fac legătura între Bulevardul Revoluția din Decembrie și Bulevardul  A.I. Cuza, este în derulare un amplu proiect de modernizare în valoare de aproape 9 milioane de lei, sursa de finanțare fiind fondurile europene prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Este vorba de străzile:  Gratz, George Enescu, N. Titulescu, N. Bălcescu, Bielefeld și Parâng.

Investiția presupune amenajarea de piste de biciclete și alei pietonale, transformarea străzii Bielefeld în spațiu pietonal, crearea și amenajarea specifică a unor piațete de cartier, zone de întâlnire și repaos, montarea unui sistem de ghidaj tactil pentru creșterea nivelului de accesibilitate pentru persoane cu dizabilități, refacerea instalației de iluminat public, realizarea de lucrări edilitare pentru colectarea apelor pluviale de pe carosabil, echiparea cu utilități și infrastructură a celor șase străzi pentru acomodarea de diverse evenimente și activități în funcție de necesități, amenajare peisagistică și amplasare de mobilier urban.

 

Karina TINCUL

Cele mai citite articole