În plină pandemie, o nouă tentativă de fraudă, prin e-mailuri trimise în numele Farmacia Tei

de WTA.ro

Astăzi, 7 Aprilie 2020, pe fondul crizei generate de pandemia Covid-19, foarte mulți români au primit un email înșelător, prin care au fost îndemnați să cumpere măști de protecție. 

Emailul a fost trimis de la o adresă creată special cu scopul de a deruta cititorii, folosind numele “Farmacia Tei” pentru a masca o adresă de email înșelătoare, farmaciatei@news.setmasti.com, având subiectul “🚨 [Covid19] Set Masti de protectie cu 3 straturi”.

Farmacia Tei nu are nicio legătură cu această tentativă de fraudă, care vine la mai puțin de o săptămână de la o înșelătorie similară, în ambele cazuri fiind sesizată Poliția Română. 

De menționat modalitatea rudimentară prin care infractorii încearcă să profite de încrederea pe care românii o au în Farmacia Tei. Email-ul de azi nu are niciun element de identificare vizuală folosit de Farmacia Tei în comunicările pe care le are cu clienții.

Dar Farmacia Tei nu este singura de pe urma căreia infractorii încearcă să profite. În ultima vreme, pe fondul pandemiei, numele tot mai multor companii este folosit pentru a răspândi mesaje înșelătoare legate de Covid-19.

Astfel, pentru siguranța dumneavoastră, trebuie să cunoașteți ce metode de înșelătorii se folosesc și cum vă puteți proteja de acestea.

Cele mai citite articole

Metodele cele mai întâlnite sunt: email-uri de tip phishing (cu scopul accesării unor date confidențiale sau distribuirea de viruși), oferte speciale la produse foarte căutate în această perioadă, de obicei venite din surse aparent legitime (măști, dezinfectanți, echipamente protecție), apeluri telefonice venite aparent din partea spitalelor cu solicitări de donații, oferte de investiții în diverse remedii minune împotriva Covid-19.

Pentru a vă proteja: verificați sursa email-urilor, nu deschideți, nu accesați linkuri și nu divulgați date personale, verificați autenticitatea telefoanelor și a campaniilor de donații, filtrați toate informațiile cu care veniți în contact, informați-vă doar din surse oficiale.

Și nu în ultimul rând, dacă aveți suspiciuni, adresați-vă autorităților competente!

 

 

Articolul În plină pandemie, o nouă tentativă de fraudă, prin e-mailuri trimise în numele Farmacia Tei apare prima dată în Stiri de Pitesti.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa