Încă o AMENINȚARE de la prefectură, dar NICIO comunicare importantă pentru PROTECȚIA mureșenilor!

de WTA.ro

După scandalul listei din Unirii, un document oficial emis de DSP Mureș, “scăpat” în mediul online, în care se anunța situația reală privind cazurile COVID-19 din cartierul amintit, iată că astăzi, un alt document oficial, de această dată al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mureș, de asemenea a “scăpat” în mediul online, în care s-ar fi decis că va fi obligatoriu pentru toți cetățenii județului Mureș și pentru persoanele care tranzitează județul Mureș, să utilizeze mijloace pentru acoperirea gurii și a nasului (măști, eșarfe, fulare etc).

Astfel, vorbim despre două documente oficiale, REALE, ținute însă la secret de prefectura Mureș. Dacă la primul mai exista o posibilă încălcare a GDPR, deoarece conținea nume și date cu caracter personal, în cazul de astăzi nici vorbă de așa ceva. Documentul, publicat online inclusiv de viceprimarul municipiului Tîrgu Mureș pe pagina proprie de facebook, nu conținea date personale, ci o decizie care ar fi urmat să fie luată, decizie pe care până și Raed Arafat care inițial nu o susținea, a recunoscut că a greșit, a revenit astăzi și a recomandat-o public, anume aceea de a ne proteja fața cât mai mult posibil cu putință.

Este aproape inimaginabilă reacția prefecturii, implicit dorința acerbă de a cenzura tot ce mișcă. Mai mare este mirarea cu cât avem acum la conducerea prefecturii Mureș o persoană tânără, teoretic liberală, care nu ar trebui să fie de acord cu practicile comuniste. Oare cum este posibil ca în 2020, în plină pandemie de coronavirus, să încerci să ascunzi lucruri esențiale mureșenilor?!

Stimată prefect Mara Togănel, o astfel de decizie, privind o posibilă măsură suplimentară de protejare a populației, a mureșenilor, trebuia să fie luată și COMUNICATĂ PUBLIC, încă înainte să se redacteze documentul oficial în cauză! De unde atâtea orgolii personale când ne aflăm în asemenea perioadă extrem de grea!? Cum este posibil să AMENINȚAȚI cu dosare penale, în fapt, în urma unei INFORMARI corecte a mureșenilor!? Chiar nu vă gândiți că dacă se dădea și comunica cât mai repede această măsură necesară pentru protecția mureșenilor, dvs. nu mai aveați acum cu ce dosare penale să amenințați!?

Cele mai citite articole

Totodată, nu considerați neluarea la timp a măsurilor necesare și a informării mureșenilor ca fiind un FALS în decizie și informare,ce poate avea consecințe grave privind sănătatea mureșenilor?! Nu ar trebui să vă faceți rapid o plângere penală pe această speță?! Chiar așa de tare poate să doboare funcția un om?!

Lăsați orgoliul și informați CORECT și TOTAL populația și vă asigurăm că nimeni nu va mai avea ce să distribuie! Deja riscați să cădeți în penibil, având mai multe comunicate cu amenințări decât cele cu informare vitală pentru sănătatea mureșenilor.

La final, pentru o corectă informare, publicăm integral ultima amenințare făcută de prefectul județului Mureș Mara Togănel:

‼IMPORTANT‼ În spațiul public circulă un draft al unui material, aflat în lucru la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mureș. Menționăm că documentul nu are un caracter oficial în acest moment, forma lui finală urmând să fie adoptată mâine. Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a declarat că “Sunt inacceptabile asemenea practici și îi descalifică pe cel(cei) care a(u) făcut-o. Acest document a fost transmis către membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență sub forma unui proiect de hotărâre, în vederea dezbaterii, fiecare membru având inițiative cu privire la conținutul și forma acestuia. Forma finală a documentului va intra în vigoare abia după adoptarea sa de către toți membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și publicarea pe site-ul Instituției Prefectului-județul Mureș. Până atunci este doar o știre falsă, diseminată cu încălcarea legii. De asemenea, vă comunic că se redactează plângerea penală cu privire la distribuirea în spațiul public a informațiilor care nu aveau caracter public, plângere care va fi înaintată organului de cercetare penală competent”, a precizat prefectul județului Mureș”, se arată în comunicatul emis de prefectura Mureș.

MS / Foto: colaj

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa