INEDIT. Primul taxi cu mașină Tesla la Tîrgu Mureș! FOTO

de WTA.ro

Una dintre cele mai populare maşini ale momentului, Tesla Model S, circulă pe străzile din Tîrgu Mureş după ce un român a avut ideea să o transforme în taxi, relatează EVmarket.ro.

Sima Ovidiu, bărbatul din Tîrgu Mureş care a dus astfel serviciile de taxi la un nou nivel, a cumpărat maşina Tesla cu o sumă de aproximativ 40.000 de euro. Acesta speră să îşi acopere cheltuielile după ce autoturismul va parcurge 85.000 de kilometri, în regim de taxi. 

„Am ales Tesla Model S, în locul altui model electric, pentru confort. Stau multe ore în maşină. Autonomia de 400 de km şi siguranţa oferită au fost alte criterii de care am ţinut cont. Plus şi cea mai mare problemă, poluarea.Sunt un susţinător al ecologiei”, a declarat el pentru EVmarket.ro.  

Cele mai citite articole

Sima Ovidiu a adăugat că „Unii clienţi sunt uimiţi, alţii sunt fascinaţi, emoţionaţi. Pentru mulţi este prima dată când călătoresc într-o Tesla. Nu este o maşină pe care o vezi des pe străzi. Sunt şi clienţi care nu bagă de seamă, nu toată lumea cunoaşte mărcile de maşini”. 

Maşina aleasă de român este un model din 2015, unul dintre primele 70.000 de exemplare fabricate de compania condusă de Elon Musk. Deşi la momentul apariţiei, Tesla S a fost considerată una dintre cele mai bune maşini de pe planetă din punctul de vedere al inovaţiilor tehnologice, tariful maşinii este unul obişnuit, de 2,44 lei/km. ziua şi 2,89 lei/km. noaptea.

Sursa: mediafax.ro

Cele mai citite articole