Informare de presă privind situația COVID-19 în județul Vaslui

de WTA.ro

Informare de presă privind situația COVID-19 în județul Vaslui

În contextul informării privind situația generată de răspândirea virusului COVID-19, vă aducem la cunoștință că în data de 31 martie 2020, la nivelul județului Vaslui sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică Vaslui: 3476 de persoane aflate în izolare la domiciliu, 460 de persoane izolate la domiciliu în ultimele 24 de ore, au ieșit din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore un număr de 564 de persoane, iar în carantină instituționalizată se află în prezent 212 persoane; 25 de persoane carantinate în ultimele 24 de ore.

Informare de presă privind situația COVID-19 în județul Vaslui

Cele mai citite articole

Informare de presă privind situația COVID-19 în județul Vaslui

În vederea combaterii răspândirii noului coronavirus dar și a descurajării faptelor de natură contravențională înregistrate în acest context, echipaje mixte ale Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.) au continuat seria de verificări atât în rândul persoanelor fizice cât și a agenților economici.
Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență, în ultimele 24 de ore, a executat 20 de misiuni, a folosit 68 de efective, s-au constatat 13 contravenții pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/ 24.03.2020 și au fost aplicate sancțiuni în valoare de 3.200 lei.
Polițiștii vasluieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale specifice stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale dar și fluidizarea traficului rutier, precum și prin escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care părăsesc țara sau urmează să intre în carantină.
De asemenea, patrule mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020.
În ultimele 24 de ore peste 250 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui şi efective ale poliţiei locale au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 2900 de persoane, peste 1000 locaţii de izolare/carantinare şi efectuate 250 de verificări la societăți comerciale și persoane fizice autorizate. Au fost aplicate 183 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 331.700 lei, dintre care una în valoare de 1.000 lei fiind aplicată pentru nerespectarea măsurilor de izolare.
INFORMĂM cetățenii județului Vaslui să aibă în vedere modificările propuse de ORDONANȚA MILITARĂ NR. 5 din 30.03.2020 privind măsurile referitoare la carantinarea și izolarea persoanelor.
?Art.3 – (1) Alineatele (1) și (2) ale articolului 3 din Ordonanța militară nr. 4/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID – 19, publicată în Monitorul Oficial al României Partea I, nr. 257 din 29 martie 2020, se modifică și vor avea următorul cuprins:
„(1) Persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare,
suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora și vor răspunde penal conform legii.
(2) Persoanele care nu respectă condițiile izolării la locul declarat / la care au optat să efectueze izolarea și sunt identificate în afara spațiului de izolare vor fi
obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora și vor fi sancționate contravențional conform prevederilor Ordonanței de
urgență a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu modificările și completările ulterioare, dacă fapta nu constituie infracțiune.”
INFORMĂM cetățenii să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați 112 doar în caz de urgență!
Românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.
Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0725.218.672.

Cristina Rădulescu

Articolul Informare de presă privind situația COVID-19 în județul Vaslui apare prima dată în JurnaldeBarlad.ro – Stiri din Barlad – Ziar Online.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa