Instituția Prefectului anunță că Spitalul Năsăud ar putea fi primul care preia pacienții cu Covid-19

de WTA.ro

Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” Năsăud ar putea fi primul din județ care va trata pacienții infectați cu Covid-19, a informat Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, decizia urmând să fie luată de Ministerul Sănătății.

”Pentru a clarifica situația referitoare la centrele de tratare a pacienților confirmați cu Covid-19 de pe raza județului Bistrița-Năsăud, în ultimele zile au avut loc discuții cu Ministerul Sănătății, fiind căutate soluții în fiecare județ pentru a trata pacienții cu Covid-19 pozitiv, cu diferite alte afecțiuni (ex. fracturi, afecțiuni care necesită intervenție chirurgicală, diabet, etc.) și, de asemenea, pentru gravidele cu Covid-19 pozitive sau pacienți dializați Covid-19 pozitivi.

Întrucat intenția este ca spitalele județene să rămână cat mai mult timp curate, Ministerul Sănătății a solicitat nominalizarea ca spital de suport Covid-19 a unui alt spital care să aibă specialități de bază sau posibilitatea de a asigura asistența medicală necesară.

Cele mai citite articole

Dintre cele două spitale publice, respectiv Beclean și Năsăud, cel care are mai multe specialități și personal este Spitalul Orăneșesc Năsăud, mai puțin în ceea ce privește secția ATI.

S-a prezentat situația spitalului cu tot ce are și, de asemenea, cu tot ce lipsește într-o adresă către Ministerul Sănătății. Urmează ca după analiza situației să se ia o decizie la nivel de țară pentru toate județele”, a precizat Instituția Prefectului.

Pentru a clarifica situația referitoare la centrele de tratare a pacienților confirmați cu COVID-19 de pe raza județului…

Publiée par Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud sur Jeudi 26 mars 2020

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa