Interfonul și videointerfonul: diferențe și ce alegi pentru sediul afacerii tale

de WTA.ro

Sediile de birouri sunt spațiile în care majoritatea firmelor își desfășoară activitățile cotidiene, așadar angajatorii trebuie să ofere protecție, eficiență și confort personalului. Un paznic la intrarea în clădire sau în curte și un sistem complet de supraveghere vor putea monitoriza constant situația și să transmită un semn de alarmă în caz de urgență. Cu toate acestea, primul pas pentru protejarea angajaților de persoanele neautorizate este montarea unui interfon.

Descoperă caracteristicile principale ale interfoanelor si videointerfoanelor de la merXu, care sunt avantajele acestora și cum alegi echipamentul potrivit pentru sediul afacerii tale!

Interfon: Caracteristici și avantaje

Cele mai citite articole

Indiferent de dimensiunea business-ului tău, fie acesta de dimensiuni mici, medii sau mari, ai nevoie de un sistem de securitate pentru sediul firmei. Dacă ești la început de drum, cu un număr limitat de angajați și un sediu discret și modest, atunci poți investi într-un interfon audio. Acesta va facilita accesul în clădire pentru angajați și va ține la distanță persoanele neautorizate.

Care sunt avantajele unui interfon?

  • Acces controlat. Persoanele care doresc să intre pe proprietate vor interacționa mai întâi cu o persoană din interiorul firmei și de abia apoi li se vor accepta sau restricționa accesul, în funcție de intențiile acestora.
  • Reducerea personalului. Pentru firmele de dimensiuni mici un interfon va putea înlocui personalul de securitate sau de la recepție. Costurile pentru resursa umană vor scădea, angajații putând răspunde rapid și oferi accesul celor care doresc să intre.
  • Reduce riscul de vătămare al persoanelor neautorizate. În cazul în care nu există un sistem de acces pentru intrarea în sediul firmei tale, atunci vizitatorii neautorizați pot intra după bunul plac. Interfonul creează o barieră ce facilitează accesul doar celor care au primit consimțământul din interior. Vizitatorii vor fi permanent în compania angajaților, astfel încât să nu se producă incidente în interiorul întreprinderii.
  • Acces rapid pentru personal. Angajații și persoanele autorizate vor putea intra rapid în interiorul clădirii datorită cheii sau cartelei de acces. Unele interfoane audio moderne oferă posibilitatea de a deschide ușa de la distanță.

Videointerfon: Caracteristici și avantaje

Dacă sediul firmei tale găzduiește un număr mare de angajați, se extinde pe mai multe etaje și pune la dispoziție variate servicii pentru clienți, atunci este recomandat să optezi pentru un videointerfon în defavoarea interfonului audio. Acesta oferă un grad superior de supraveghere deoarece personalul va putea interacționa video cu cei din afara clădirii.

Care sunt avantajele unui videointerfon?

  • Plus de siguranță. Atunci când angajații interacționează video cu potențialii parteneri, clienți, curieri sau vizitatori, aceștia vor ști atât motivul pentru care persoana respectivă dorește să intre în clădire, dar și înfățișarea sa. Cu atât mai mult, cu ajutorul unui videointerfon, personalul va putea observa și zona înconjurătoare de la intrarea principală.
  • Confort. Mai multă siguranță înseamnă și mai mult confort! Accesul se poate realiza rapid și personalul va putea identifica numaidecât vizitatorii sediului firmei tale.
  • Opțiunea de a refuza. Dacă persoana din afara clădirii spune motivele pentru care intenționează să aibă acces în clădire, însă personalul nu consideră că acestea sunt adevăratele sale intenții din modul în care comunică sau se comportă cel sau cea din afara sediului, atunci apelul poate fi închis, iar accesul restricționat.
  • Notă business. Un videointerfon va crea o imagine business pentru afacerea ta. Un astfel de dispozitiv poate fi considerat chiar o carte de vizită pentru compania deoarece persoanele străine vor ști întocmai la ce număr să apeleze și cu ce persoană interacționează pentru prima oară.

Interfoanele și videointerfoanele sunt esențiale pentru un plus de confort, eficiență și protecție în sediul afacerii tale deoarece oferă o primă interacțiune cu persoanele străine, aflându-le deci intențiile. Ține cont de caracteristicile și avantajele fiecărui dispozitiv și alege-l pe cel potrivit întreprinderii tale!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa