INVESTIȚII la ambulatoriul spitalului ONEȘTI, după ce trece criza cauzată de pandemia de CORONAVIRUS

de WTA.ro

Ambulatoriul Spitalului Municipal “Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești va intra într-un amplu proces de modernizare, mai multe secții și compartimente urmând a fi dotate cu echipamente medicale de ultimă generație. Proiectul investițional sare de 2 milioane de euro, mare parte din bani – 98% – reprezentând fonduri europene și guvernamentale nerambursabile.

“La finele lunii martie am semnat contractul de finanțare nerambursabilă pentru realizarea obiectivului investițional ”Dotare ambulatoriu integrat din cadrul spitalului Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Onești”, cod SMIS 2014+: 126958.

Valoarea totală a investiției este de 10.641.062,02 lei, din care asistență financiară nerambursabilă (UE și Bugetul Național) 10.428.240,78 lei (98%), iar valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului este de 212.821,24 lei (2%). Scopul proiectului este de a dota ambulatoriul integrat de specialitate al Spitalului Municipal Onești și laboratoare ce îl deservesc, cu aparatură medicală de specialitate, în vederea îmbunătățirii activității curente a ambulatoriului și creșterii calității actului medical.

Cele mai citite articole

Prin finanțarea nerambursabilă obținută vor fi dotate următoarele secții și compartimente:

  • Secția cabinete medicale din ambulatoriu;
  • Laboratorul de analize medicale;
  • Laboratorul de Radiologie și Imagistică medicală – unde se va achiziționa, printre alte echipamente, un RMN, necesar efectuării investigațiilor amănunțite și care lipsește din dotarea spitalului;
  • Cabinet Endoscopie;
  • Cabinet Explorări funcționale;
  • Baza B.F.T.

Această investiție vine în completarea celorlalte proiecte inițiate sau deja realizate, ce fac parte dintr-o strategie a municipalității de a îmbunătăți în mod consecvent calitatea serviciilor medicale oferite cetățenilor orașului nostru, atât prin dotări de specialitate cât și prin atragerea de personal medical competent”, se arată într-o postare pe Facebook a primarului Nicolae Gnatiuc. (sursa foto mic: facebook.com/PrimarOnesti)

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa