Ioan Popa: „Mi se pare de bun simț să dăm șanse oricui să câștige o primărie”

de WTA.ro

Ioan Popa: „Mi se pare de bun simț să dăm șanse oricui să câștige o primărie”

modelmic

Președintele PNL Reșița, Ioan Popa, susține alegerea primarilor în două tururi. Este o măsură care ar deschide opțiunile electoratului, este de părere edilul, aflat la primul mandat la conducerea orașului Reșița. Conform proiectului de lege, primarii vor fi aleși din două tururi de scrutin dacă niciun candidat nu obține  în primul tur 50%+1 din voturile exprimate.

Personal sunt totalmente de acord, mi se pare o decizie corectă și din punct de vedere moral și din punct de vedere democratic, adică ai mai multe opțiuni. Nu limitează, ci dimpotrivă deschide opțiunile electorale. În plus, chiar dacă pe unii primari în funcție îi dezavantajează, mi se pare de bun simț să dăm șanse oricui să câștige o primărie și nu e lipsit de interes și faptul că este mai inteligent să ai un primar care să aibă 51% din voturile celor prezenți la alegeri, decât să îl ai poate pe unul care are poate 20% din totalul electoratului”, a precizat pentru Reper 24, primarul Ioan Popa.

Cele mai citite articole

Primarul în funcție al municipiului Reșița și-a anunțat deja de anul trecut intenția de a candida pentru un nou mandat. Întrebat dacă ar fi dezavantajat în cazul în care legea electorală va fi schimbată, Popa a precizat că este greu de dat un răspuns la momentul de față, în condițiile în care celelalte partide nu și-au anunțat candidații și nu știe cu cine va intra în lupta pentru Primăria Reșița.

Președintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului să se întrunească într-o sesiune extraordinară pentru a discuta noua lege privind alegerea primarilor în 2 tururi, pentru care își angajează răspunderea Guvernul. Sesiunea extraordinară urmează să aibă loc săptămâna viitoare, între 27 și 31 ianuarie.

 

Karina TINCUL

Cele mai citite articole