Ioan Turc: Exemplul Primăriei Brașov ar trebui preluat rapid și de Primăria Bistrița

de WTA.ro

”În aceste zile dificile, bistrițenii trebuie să simtă că municipalitatea le e aproape, prin acțiuni menite să faciliteze efortul comun de prevenție a propagării coronavirusului. Printre zonele cu expunere maximă se află și cabinetele medicilor de familie, unde zilnic sute de pacienți intră în contact cu personalul medical, pentru consultații sau eliberarea lunară de rețete”, spune președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc:

”Exemplul Primăriei Brașov, care a distribuit medicilor de familie un prim lot de aprovizionare cu 2.000 de perechi de mănuși, 2.000 de măști și pastile necesare pentru producerea a 6.000 de litri de dezinfectant, ar trebui preluat rapid și de Primăria Bistrița. E limpede că, în deplin acord cu Asociația Medicilor de Familie și Colegiul Medicilor, se pot găsi soluții de ușurare a efortului guvernamental, deocamdată centrat pe unități spitalicești, unde testarea și izolarea pacienților sunt primordiale. Având în vedere că există bază legală, orice susținere din partea municipalității cu materiale de protecţie şi de dezinfecție ar ajuta la soluționarea unei preocupări majore: contactul interuman sigur la nivelul asistenței medicale primare”.

Cele mai citite articole

În aceste zile dificile, bistrițenii trebuie să simtă că municipalitatea le e aproape, prin acțiuni menite să faciliteze…

Publiée par Ioan Turc sur Mercredi 25 mars 2020

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa